Finante

aplicatii limbi straine

Cele mai bune aplicaţii pentru a învăţa o limbă străină

01.09.2022

Aplicaţii pentru a învăţa o limbă străină. Cunoștințele lingvistice se numără printre primele opt abilități necesare tuturor celor care candidează pentru un loc de muncă. Deşi este mult mai uşor să învăţăm o limbă străină atunci când suntem mici, şi adulţii pot începe o astfel de activitate. Este clar că le va fi mai greu, însă nu imposibil.

Există multe beneficii cognitive ale învățării limbilor străine. Persoanele care vorbesc mai mult de o limbă au o memorie mai bună, pot rezolva mai repede diverse probleme, concentrarea lor este maximizată, iar gândirea critică este mai dezvoltată. În plus, pe măsură ce îmbătrânim, a fi bilingv sau multilingv ajută, de asemenea, la prevenirea îmbătrânirii mentale și a declinului cognitiv.

Învăţarea unei limbi străine ajută la prevenirea îmbătrânirii mentale și a declinului cognitiv

Aşadar, dacă vrei să înveţi o limbă străină, ne-am gândit să îţi prezentăm o serie de aplicaţii care te vor ajuta să faci acest lucru.

Aplicaţii pentru a învăţa o limbă străină

Duolingo

Duolingo este o aplicație gratuită dedicată învățării limbilor străine. Aceasta oferă mai mult de 40 de cursuri diferite în 23 de limbi. Aplicația este disponibilă pe platformele iOS, Android și Windows 8 și 10, numărând peste 200 de milioane de utilizatori înregistrați din toată lumea.

Site-ul conține și o platformă de traducere a textelor (prin crowdsourcing) și un „centru” de evaluare a competențelor lingvistice.

Proiectul a fost creat de către profesorul Luis von Ahn la Universitatea Carnegie Mellon din Pittsburgh și studentul lui absolvent Severin Hacker.

Duolingo pune accent pe învăţarea vizuală. Sunt oferite imagini pentru învățarea vocabularului, culori care indică dacă aveți dreptate sau dacă ați greșit.

Duolingo este o aplicație gratuită care oferă mai mult de 40 de cursuri diferite în 23 de limbi.

Lingua.ly

Lingua.ly este o aplicaţie EdTech care adoptă o abordare digitală privind învăţarea limbilor străine. Compania a fost fondată de Jan Ihmels și Orly Furhman, doi profesori din cadrul Cambridge, respectiv Stanford.

Lingua.ly operează sub modelul de afaceri freemium, fiind disponibilă atât ca aplicație web, cât şi pentru mobil (Android și iOS). Freemium este un model de afaceri în care un furnizor de servicii oferă utilizatorilor funcții de bază fără costuri și percepe o taxă pentru funcții suplimentare sau avansate.

Lingua.ly operează sub modelul de afaceri freemium, fiind disponibilă atât ca aplicație web, cât şi pentru mobil (Android și iOS)

Aplicaţii pentru a învăţa o limbă străină. Memrise

Memrise este o platformă britanică care oferă cursuri în 16 limbi, în timp ce site-ul web are mult mai multe limbi disponibile. Aplicația are peste 35 de milioane de utilizatori înregistrați.

Memrise a fost fondată de Ed Cooke, antreprenor şi autorul bestseller-ului „Remember, Remember: Learn the Stuff You Thought You Never Could”, şi de Greg Detre, profesor de neuroștiințe din cadrul Universităţii Princeton. Site-ul a fost lansat în versiune beta privată după ce a câștigat competiția Princeton Entrepreneurship Club 2009 TigerLaunch.

La 1 octombrie 2012, 100 de utilizatori au fost autorizați să se înregistreze pentru a testa o versiune non-beta a site-ului web numită Memrise 1.0. Din mai 2013, o aplicație Memrise a fost disponibilă pentru descărcare atât din App Store, cât şi din Google Play.

În ianuarie 2020, aplicația a primit o finanţare de 21,8 milioane de dolari.

Memrise fost lansată în versiune beta privată după ce a câștigat competiția Princeton Entrepreneurship Club 2009 TigerLaunch

Busuu

Busuu a fost fondată în mai 2008 de Bernhard Niesner și Adrian Hilti. Compania s-a lansat având versiune gratuită. În 2009, calitatea de membru Premium a fost introdusă pentru a avea acces la toate funcțiile de pe platformă, iar în 2010 a fost lansată prima aplicație mobilă Busuu.

Busuu încorporează elementele comunicative ale învățării sociale în învățarea limbilor prin auto-studiu. Aplicaţia oferă acces gratuit și premium la 12 cursuri de limbi străine, predate în 15 limbi.

Materialul de studiu este împărțit în lecții tematice, fiecare bazată pe scenarii conversaționale comune. Lecțiile conțin elemente de vocabular și gramatică, exerciții de pronunție, chestionare interactive și practică conversațională cu vorbitori nativi care sunt membri ai comunității Busuu.

Aplicaţii pentru a învăţa o limbă străină. Materialul de studiu oferit de Busu este împărțit în lecții tematice, fiecare bazată pe scenarii conversaționale comune

Babbel

Babbel, companie germană, a fost fondată în august 2007 de Thomas Holl, Toine Diepstraten, Lorenz Heine și Markus Witte.

În 2008, fondurile Kizoo Technology Ventures și IBB Beteiligungsgesellschaft mbH au devenit primii investitori în cadrul Babbel. Apoi, în 2009, compania a primit o finanţare europeană în valoare de  aproximativ 1 milion de euro.

Noua versiune de produs, Babbel 2.0, a intrat online în noiembrie 2009. În acel moment, fondatorii Babbel au decis să adopte un model de finanţare mixtă, care cuprinde atât lecţii gratuite, cu publicitate, cât şi conținut plătit.

Aplicaţii pentru a învăţa o limbă străină. Babbel oferă în prezent cursuri pentru învăţarea a 15 limbi străine

Învăţarea unei limbi străine aduce multe avantaje: îţi schimbă perspectiva asupra vieţii, te face mai încrezător în propriile forţe, te face să fii mai tolerant, să iei decizii mai rapid şi, de asemenea, te poate ajuta să îţi găseşti un nou loc de muncă. În prezent, cunoaşterea unei limbi străine de circulaţie internaţională este o necesitate pe piața muncii.

Cunoștințele lingvistice pot, în plus, fi un avantaj competitiv semnificativ care te diferențiază de colegii tăi monolingvi. Ele se numără printre primele opt abilități necesare tuturor celor care candidează pentru un loc de muncă – indiferent de sectorul sau nivelul de calificare – iar cererea de profesioniști bilingvi crește exponențial.

Aşadar, poate este timpul să înveţi acum o limbă străină, folosindu-te de aplicaţiile prezentate mai sus.

Citeşte şi Cele mai bune aplicaţii care te ajută să fii sănătos