Stiri: Social

Cele mai bune carti 2019

Cele mai bune cărți din 2019

31.07.2019

Cele mai bune cărți 2019. „Pacienta tăcută”, thrillerul lui Alex Michaelides, romanul „Până la sfârșit” al Irinei Binder și „Cocoșul lui Pettson” conduc în clasamentul celor mai populare cărți pe elefant.ro. Nu știți ce cărți merită să luați în vacanță? elefant.ro a realizat un top pentru cele mai apreciate și cumpărate cărți dintre cele apărute în acest an.

Cele mai bune cărți 2019. Topul autorilor străini

În topul autorilor străini conduce thriller-ul anului 2019, „Pacienta tăcută”, de Alex Michaelides. Titlu este urmat de „Fiica Ceasornicarului”, best-seller al autoarei australiene Kate Morton. Povestea de groază „Bird Box: Orbește” a lui Josh Malerman intră în topul celor mai populare 3 titluri scrise de autori străini și publicate în acest an.

De asemenea, povestea romantică dintre celebrul artist Pablo Picasso și Eva Gouel, descrisă atât de bine de către autoarea Anne Girard în cartea „Madame Picasso” este și ea în topul preferințelor cititorilor.

Tot printre primele titluri din 2019 preferate de cititorii români se află și best-sellerul „Serotonină” al autorului francez Michel Houellebecq, o carte mult așteptată la nivel global. Cartea a apărut în ianuarie și a fost vândută în Franța în peste jumătate de milion de exemplare în numai trei luni.

Cele mai bune cărți 2019. Alte prezențe notabile în top sunt:

  • „Istoria albinelor”, de Maja Lunde
  • „Foc și sânge” de George R.R. Martin, autorul celebrei serii Urzeala Tronurilor.

Cele mai bune cărți 2019.  Autori români

În topul autorilor români, cel mai vândut titlu apărut anul acesta este romanul „Până la sfârșit” al Irinei Binder. Urmează ficțiunile:

  • „Semn că te am”, de Ioana Chicet-Macoveiciuc
  • „Portocalele Verzi”, de Vitali Cipileaga

XANAX, colecția de povestioare a jurnalistului Liviu Iancu, a fost și ea apreciată de publicul român poziționând autorul pe locul al patrulea în clasament.

Cele mai bune cărți 2019. Ce spun reprezentanții elefant.ro?

“Am decis să aruncăm o privire după primele șase luni la aparițiile din 2019 și am avut surpriza să constatăm că publicul român este foarte deschis la nou. Acele best-sellers din New York sau de la Paris sunt best-sellers și la București. Ne bucură însă și mai mult că autorii români tineri sunt tot mai bine primiți de public și regăsim în clasamente nume precum Ioana Chicet-Macoveiciuc sau Liviu Iancu, alături de mai consacrații Radu Paraschivescu sau Mircea Cărtărescu”, declară Adrian Dinu, Chief Commercial Officer la elefant.ro.

Citește și Edenred România preia Benefit Online