Stiri: Companii

Cele mai căutate destinaţii de călătorie în 2018

21.01.2018

Călătoriile au devenit şi pentru români o experiență tot mai accesibilă, aceştia dorind să descopere țările și culturile vecine, dar și pe cele dincolo de granițele continentului. Aceasta este concluzia la care a ajuns momondo.ro, după ce a analizat căutările de zbor efectuate de către aceștia pentru 2016 și 2017 și le-a comparat cu planurile de călătorie pe care mai mulți români le au în 2018.

Mulţi români au ales destinațiile însorite din Europa pentru a-și petrece concediile,  atât în 2016, cât și în 2017. Spania și Italia au înregistrat cele mai multe căutări de zbor în ultimii doi ani. Aşadar, românii care au căutat să călătorească în afara țării în 2016 și 2017 s-au îndreptat în principal către Spania. Orașul către care majoritatea călătorilor au căutat zboruri este Barcelona, cu plecare din cele mai mari aeroporturi din țară – din București, Cluj și Timișoara. Interesul românilor pentru o vacanță în capitala catalană a înregistrat o creștere semnificativă în ultimii doi ani, iar pentru 2018 căutările de zbor cu plecare din București au crescut cu 77%, comparativ cu 2017.

Planurile de vacanță pentru 2018 ale tot mai multor călători români includ în continuare Barcelona ca principală destinație. Cu toate acestea, perioada petrecută de aceștia acolo este tot mai scurtă. Românii care au zburat din Capitală au stat în medie 9 zile în 2016, 8 zile în 2017, iar pentru 2018 și-au rezervat doar o săptămână în Spania.

În plus, când vine vorba de preţurile pentru o vacanță în străinătate, datele momondo.ro indică o scădere destul de mare a prețurilor pentru aceste destinații în 2018. Zborurile către Barcelona au înregistrat costuri tot mai mici în ultimii trei ani. Pentru o călătorie dus-întors la clasa Economy în 2016 românii au plătit în medie 171 de euro și în 2017 în medie 155 de euro. Pentru o deplasare cu avionul în 2018, călătorii plătesc mult mai puțin, în medie 112 euro de persoană. Însă, cea mai ieftină destinație din top pentru o călătorie din București în 2018 rămâne Roma.

„Românii care călătoresc din următoarele cele mai mari aeroporturi din țară, din Cluj și Timișoara, se îndreaptă către aceleași destinații. Zborurile către Barcelona, Spania au fost cele mai căutate de către călătorii români din aceste două orașe în ultimii doi ani. În ceea ce privește anul 2018, interesul lor în a-și petrece vacanța în acest loc este și mai mare: datele momondo.ro arată o creștere de +104% în căutările de zbor cu plecare din Cluj și +33% pentru cele cu plecare din Timișoara către Barcelona. Roma este, de asemenea, a doua cea mai dorită destinație pentru relaxare în rândul românilor care zboară din Cluj și Timișoara”, conform sursei citate.

Totodată, momondo.ro a pregătit o listă cu cinci destinații care pot deveni tot mai populare printre români în 2018. Pentru această analiză, specialiștii au avut în vedere datele despre căutările de zbor înregistrate între 2016 și 2018.

Destinații în trend, 2018:

  • Phuket, Thailanda 651 EUR 11 zile
  • Male, Maldive 592 EUR 10 zile
  • Marrakech, Maroc 150 EUR 6 zile
  • Madeira, Portugalia 215 EUR 7 zile
  • Istanbul, Turcia 117 EUR 6 zile

„Observăm an de an o creștere a interesului românilor de a descoperi sau de a-și continua experiența călătoriei căutând zboruri atât în Europa, cât și Asia și nu numai. Prezența tot mai multor oferte de călătorie și reduceri din partea companiilor aeriene de pe piață face ca planificarea unei călătorii cu avionul să fie un subiect accesibil și atât de familiar majorității. Dincolo de asta, remarcând acest trend în creștere, lucrăm la a crea noi instrumente care să susțină și să inspire oamenii să exploreze drumuri nebătătorite. Servicii incluse în opțiunile momondo precum Caută Pretutindeni permit călătorilor să acceseze prețuri pentru destinații alternative direct pe hartă și să înțeleagă rapid unde altundeva pot merge în lume cu bugetul pe care îl au în acel moment”, a declarat Mircea Giurcă, reprezentantul momondo în România.