Stiri: Finante

Cele mai căutate destinaţii exotice în 2016. Câţi bani alocă românii pentru o astfel de vacanţă?

03.02.2016

Românii care achiziţionează vacanţe exotice, în destinaţii precum Maldive, Punta Cana, Tenerife sau Cancun, şi care costă peste 2.000 de euro, apelează la Early Booking pentru a plăti, astfel, cu până la 25% mai puţin decât costul normal al vacanţei, potrivit unui studiu al Paravion.

Astfel, tot mai mulţi români profită de ofertele Early Booking şi îşi caută deja sejururi pentru concediile pe care şi le-au programat pentru prima jumătate a acestui an.

Per total, numărul pachetelor early booking vândute de Paravion în ianuarie a crescut cu 40% faţă de aceeaşi lună din 2015.

Faţă de anii trecuţi, se remarcă o creştere a ponderii celor care cumpără cât mai devreme sejururile în destinaţii exotice, pentru a profita de reducerile Early Booking. Dacă, în urmă cu 2 ani, doar 20% dintre cei care cumpărau vacanţe mai scumpe de 1.300 de euro de persoană apelau la Early Booking, acum s-a ajuns la situaţia în care procentul celor interesaţi de astfel de oferte depăşeşte 45%.

Preţurile destinaţiilor exotice

Cele mai căutate destinaţii exotice sunt Punta Cana, unde 11 nopţi la un hotel de 5 stele costă 900 euro/persoană, Tenerife – 11 nopţi la un hotel de 5 stele costă 1.000 euro/persoană, Thailanda – un pachet de 12 nopţi de cazare la un hotel de 4 stele costă 1.060 euro/persoană.

Aproximativ 60% din totalul vânzărilor de pachete Early Booking au fost generate de destinaţiile exotice, restul rezervărilor fiind făcute pentru vacanţe clasice de vară. De a­semenea, din totalul pachetelor vândute luna trecută de agenţie, 27% au fost comercializate într-o singură zi, pe 19 ianuarie.

”Tot mai mulţi clienţi caută destinaţii exotice, creşterea pe acest segment fiind de peste 50% compa­rativ cu luna ianuarie a anului trecut. Probabil şi vremea rece din ianuarie ne ajută să vindem mai bine aceste destinaţii. Totodată, şi turiştii care dispun de bugete mari sunt atenţi la ofertele Early Booking în dorinţa de a face economii deoarece preferă să cheltuiască mai mult la destinaţie decât pe pachetul de servicii”, a declarat Remus Vişan, Managing Director Paravion.

Din totalul pachetelor Early Booking disponibile în portofoliul agenţiei la începutul acestui an, cele mai cumpărate destinaţii sunt Creta, Maldive, Dubai, Punta Cana şi Tenerife, rezervările pentru destinaţii exotice fiind făcute pentru perioada februarie – mai.

Românii care au optat pentru sejururile în destinaţii exotice precum Punta Cana, Tenerife sau Maldive, au plătit în medie 2.000 de euro pe pachetul pentru două persoane ce include cazarea la un hotel de 5 stele, în regim All Inclusive, transfer de la aeroport la hotel şi bilete de avion.

Creta, Dubai sau Antalya

Printre cele mai cumpărate pachete turistice se numără şi cele în Creta, Dubai sau Antalya, sejururile pentru pachetele charter tradiţionale în Grecia sau Turcia fiind rezervate în special în lunile iulie – august.

Pentru un sejur în Creta românii au plătit, în medie, 1.400 de euro pentru un pachet de două persoane, preţul incluzând biletele de avion, cazare cu demipensiune şi cazare la un hotel de 5 stele. Cei care au preferat pentru pachetele Early Booking în Dubai au plătit, în medie, 1.500 de euro pentru două persoane, tariful asigurând biletele de avion şi cazarea cu mic dejun la un hotel de 4 stele.

Turiştii care au cumpărat sejururi în Antalya au plătit, în medie, 1.700 de euro pentru un pachet pentru două persoane, care include biletele de avion şi cazare în regim All Inclusive la un hotel de 5 stele.

În ceea ce priveşte metoda de plată a pachetelor Early Booking, de regulă, clienţii optează pentru plata unui avans de 30% – 50%, iar diferenţa o achită conform eşalonării solicitate de furnizor.