Stiri: Finante

Cele mai căutate destinaţii turistice de către părinţi

27.06.2014

Familiile cu copii de până în cinci ani prefera să meargă pe litoral românesc cea mai mare parte, iar restul aleg destinaţii externe, potrivit unui studiu realizat de Paralela 45. Peste 3 milioane de copii au intrat în vacanţă mare, iar părinţii îşi fac deja calcule privind locurile cele mai potrivite unde cei mici îşi vor petrece timpul libere, destinaţiile preferate de familii fiind cele din apropierea litoralului, fie că vorbim de turismul intern sau extern.

„Bugetul mediu alocat de romani pentru vacanţele în ţara se siteaza între 370 şi 470 de euro de familie, în timp ce pentru destinaţiile în străinătate se cheltuiesc în medie 850-1150 de euro. Tendinţele din anii trecuţi arată că familiile cu copii de până în 5 ani prefera să meargă pe litoral românesc cea mai mare parte, iar restul aleg destinaţii externe cum este Bulgaria, Turcia, Grecia, Creta sau Spania”, explica dl. Alin Burcea, Preşedinte Paralela 45.

Staţiunea Mamaia – în topul preferinţelor

Pentru turismul intern de vară, staţiunea Mamaia se afla în topul preferinţelor romanilor, iar pentru cei care doresc să încerce litoralul bulgăresc, staţiunea recomandata pentru familii este  Albena, preferată în principal datorită facilitaţilor oferite copiilor şi tinerilor inclusiv grădiniţe şi cluburi pentru copii.

Turcia vine în întâmpinarea turiştilor romani cu ofertele pentru Bodrum, care îmbina atât ofertele all inclusive prin care copii au toate facilităţile de distracţie la dispoziţie, cât şi peisajul de coasta de o splendoare rară, posibilităţile de shopping şi distracţie, dar şi numeroasele vestigii istorice răspândite în zonă, atracţii de top pentru părinţi.
.

.

De asemenea, Mallorca, cea mai mare dintre insulele Baleare oferă plaje late cu nisip fin, fiind ideală pentru familii cu copii.