Finante

Cele mai cautate joburi in 2021

Cele mai căutate joburi în 2021

01.04.2021

Cele mai căutate joburi în 2021. Cele mai multe oferte de muncă sunt raportate în sectoare precum domeniul digital și cel al asistenţei medicale. În contextul actual creat de pandemia de coronavirus, foarte multe persoane sunt în căutarea unui loc de muncă. La finele lunii ianuarie a anului curent, rata şomajului în România a fost de 5,6%, numărul şomerilor (în vârstă de 15-74 ani) estimat fiind de 474.000 de persoane. La nivelul Uniunii Europene, rata şomajului este chiar mai mare, de 7,3% în ianuarie 2021, în timp ce în zona euro, aceasta ajunge la 8,1%, conform datelor Eurostat.

În aceste condiţii în care multe persoane întâmpină probleme în a găsi un loc de muncă, LinkedIn a elaborat un nou raport care prezintă cele mai căutate locuri de muncă în funcţie de ofertele disponibile. La o primă vedere, creşteri importante sunt raportate în sectoare precum cel al asistenţei medicale.

Aşadar, care sunt domeniile economice care oferă perspective pozitive de angajare în următoarea perioadă?

Cele mai căutate joburi în 2021. E-commerce

Sectorul comerţului electronic a cunoscut o creştere importantă în 2020, iar pentru anul curent estimările sunt, de asemenea, pozitive. Aşadar, în acest domeniu există o ofertă extrem de vastă de locuri de muncă.

Printre cele mai multe oferte de locuri de muncă din acest domeniu sunt reprezentate de livratori şi operatori de depozit.

În domeniul comerţului digital există o ofertă extrem de vastă de locuri de muncă

Cele mai căutate joburi în 2021. Ofiţeri de credite

Pentru a susţine creşterea economică, majoritatea ţărilor au adoptat măsuri financiare, precum şi programe guvernamentale care susţin creditarea. Aşadar, în prezent domeniul financiar-bancar oferă destul de multe locuri de muncă, în special pe segmentul ofiţerilor de credite şi a consultanţilor pentru împrumuturi.

Cele mai căutate joburi în 2021. Asistenţă medicală

Un alt sector care se dezvoltă în pandemie este cel reprezentat de asistenţa medicală. Aşadar, cei care caută un loc de muncă în domeniul îngrijirii medicale şi cel farmaceutic au şanse mari să îşi găsească rapid un job.

Un domeniu care se dezvoltă în pandemie este cel reprezentat de asistenţa medicală

Specialişti în vânzări

Deşi o perioadă magazinele au fost închise, per total, sectorul vânzărilor nu a fost afectat, fiind susţinut de domeniul alimentar. Aşadar, marii retaileri alimentari sunt cei care fac angajări, atât pentru lucrători în magazine, cât şi pentru cei care se ocupă de relaţia cu furnizorii. Astfel, se căută consultanţi în vânzări, asistenţi şi consilieri pentru sectorul retailului.

Cele mai căutate joburi în 2021. Specialişti în marketingul digital

În contextul în care comerţul electronic cunoaşte o creştere rapidă, firmele şi-au dat seama că strategia lor de promovare trebuie să meargă către online. Aşadar, companiile caută să angajeze specialişti în marketingul digital, care să le aducă o creştere a vânzărilor pe acest segment.  În special, accentul se pune pe specialiştii în social media şi pe SEO.

În ceea ce priveşte marketingul digital, specialiştii social media şi SEO au o ofertă vastă de locuri de muncă

Educaţia digitală

Educaţia digitală este un alt domeniu care în timpul pandemiei a avut o creştere importantă. Majoritatea firmelor au ales să facă traininguri online sau să finanțeze cursuri online pentru angajaţii lor. Aşadar, cererea de astfel de cursuri este în creştere, iar firmele din sectorul digital al educaţiei fac angajări. Se căută atât traineri, asistenţi cât și consultanţi.

Cele mai căutate joburi în 2021. Specialişti în conţinut digital

Specialiştii care se ocupă de crearea conţinutului digital au fost mereu la mare căutare, iar pandemia nu a făcut decât să majoreze numărul de locuri de muncă pentru aceştia. Aşadar, cei care s-au axat pe crearea de conţinut digital au şanse extrem de mari să îşi găsească un loc de muncă în această perioadă.

Creşterea înregistrată de sectorul digital a determinat şi un avans al ofertelor de muncă pentru specialiştii în conţinut digital

Programatori

Programatorii rămân în continuare extrem de căutaţi în această perioadă, mai ales că strategia firmelor în ceea ce priveşte mediul online s-a dezvoltat extrem de mult. Aşadar, programatorii vor avea de unde alege dacă doresc să îşi schimbe jobul.

Terapeuți şi psihologi

Lockdown-ul şi distanţarea socială ne-au schimbat complet modul de viaţă, iar acest lucru are un impact negativ semnificativ asupra psihicului oamenilor. În consecință, aceștia au început să caute ajutor şi susţinere de la profesionişti, în special prin terapie. În plus, multe companii au început să ofere angajaţilor un nou tip de beneficiu extra-salarial: consilierea psihologică. Prin urmare, cei care deţin studii şi pregătire în acest domeniu sunt extrem de căutaţi în această perioadă dificilă cauzată de pandemie.

Multe companii au început să ofere angajaţilor un nou tip de beneficiu extra-salarial: consilierea psihologică

Cele mai căutate joburi în 2021. Specialişti data science

Întrucât oamenii petrec mult timp online şi fac multe activităţi în mediul digital, şi datele privind comportamentul acestora au crescut. Companiile au, prin urmare, nevoie de angajaţi care să le poate interpreta astfel încât ele să fie utilizate într-un mod eficient.

Specialişti în inteligenţă artificială

Pe lângă specialiştii în data science, şi cei în domeniul inteligenţei artificiale şi machine learning sunt la mare căutare. Este vorba însă de persoane care au studii post-universitare (masterat sau doctorat) şi care deţin cunoştinţe ample, iar salariile sunt extrem de mari.

Specialiștii în inteligenţă artificială sunt la mare căutare în prezent, iar salariile sunt extrem de ridicate

Din păcate, multe companii au făcut concedieri în această perioadă, însă pentru cei care au rămas fără loc de muncă reconversia profesională poate reprezenta o soluţie avantajoasă pe termen lung. Prin urmare, pentru o mare parte dintre joburile la mare căutare în prezent există multe cursuri online care vă pot ajuta să vă schimbaţi cariera şi să redeveniţi „atractiv” pentru piaţa muncii atât din România, cât şi la nivelul întregii Uniuni Europene.

Citește și Angajatori de TOP 2021 anunţă mai multe locuri de muncă pentru români