Stiri: Finante

Cele mai eficiente metode pentru a beneficia de o vacanţă la prețuri mai mici

24.03.2015

Românii care își planifică vacanțele din timp, chiar cu câteva luni înainte, sunt cei mai câștigați din punct de vedere financiar,reducerile la pachetele turistice fiind mari în special atunci când rezervările se fac timpuriu, conform HotelGuru. În plus, în vacanțele de iarnă, vara sau în zilele de sărbători, hotelurile sunt pline și, pentru a evita aglomerația, este bine să ne îndreptăm spre zone turistice mai puțin promovate. De asemenea și turiștii români care sunt mai spontani au de câștigat, pachetele last minute fiind la mare căutare atât în țară, cât și în străinătate, iar reducerile la prețuri sunt simțitoare.

„Cifrele în turismul românesc arată încurajator, deși mai este mult loc de creștere. Atât numărul de turiști străini care ajung în România, cât și numărul de români care decid să călătorească intern continuă să crească constant în ultimii ani, iar lucrul cel mai îmbucurător este că în ceea ce privește cazarea și serviciile turistice tot mai multe locuri deosebite apar și încep să fie promovate, de la mici pensiuni sau case de oaspeți prin Transilvania sau Delta Dunării și până la hoteluri de zeci de camere în marile orașe”, au declarat reprezentanţii HotelGuru.

Prin urmare, care sunt cele mai eficiente metode pentru a beneficia de o vacanţă mai ieftină?

Călătoriile în timpul săptămânii

Vacanțele la începutul săptămânii, în special în zilele de luni, marți și miercuri, sunt mai ieftine, întrucât hotelierii sunt dispuși să reducă prețurile pentru a avea unităţile ocupate.

Rezervări online

Hotelurile și pensiunile sunt prezente în mediul online, atât prin site-uri proprii de prezentare, cât și prin intermediul site-urilor de rezervări online care sunt agregatoare de unități și oferte de cazare, cele mai multe dintre site-uri oferind discount-uri între 15-30% pentru rezervările online, față de rezervarea direct la recepție.

Vouchere și promoții speciale

Prețurile sunt reduse cu 30 -50% în perioadele care nu sunt foarte aglomerate, iar hotelierii folosesc aceaste campanii pentru a-și crește gradul de ocupare și pentru a se promova către baze de date de zeci de mii de pasionați de turism.

Rezervări pentru grupuri mari

Vacanţele în grupuri mari sunt mai accesibile și de multe ori hotelierii sunt dispuși să facă oferte speciale pentru acestea. În plus, de cele mai multe ori, agențiile de turism negociază discounturi importante pentru astfel de grupuri.

Abonarea la newslettere

O metodă eficientă pentru a afla din timp despre reducerile pentru pachete de turism este reprezentantă de e-mail marketingul. Dacă ești abonat la newslettere poți economisi şi timp și bani.

Ofertele last-minute

Internetul oferă posibilități care acum 10 ani păreau imposibile. Acesta este și motivul pentru care turismul a crescut atât de mult la nivel mondial în ultimul deceniu. Este extrem de simplu să urmărești online în permanență inclusiv ofertele last-minute pe care hotelierii le fac pentru a-și umple camerele de turiști. Oferte last-minute pentru cazare pot ajunge chiar și la 30-40% din prețul inițial.