Telecomunicatii

Cele mai folosite aplicaţii din lume

Cele mai folosite aplicaţii din lume

01.08.2020

Cele mai folosite aplicaţii din lume. Instalările de aplicații au crescut cu 26,1% în prima jumătate a anului 2020. Aplicaţiile mobile reprezintă unul dintre motivele pentru care smartphone-urile sunt atât de populare la ora actuală. Acestea oferă o mulţime de funcţionalităţi, iar piaţa aplicaţiilor a cunoscut, în ultimii ani, o „revoluţie” pozitivă, sute de aplicaţii fiind create şi introduse în magazinele de aplicaţii în fiecare zi.

Topul celor mai folosite aplicaţii din lume s-a schimbat în anul 2020, lucru datorat în mare măsură pandemiei de coronavirus şi restricţiilor de circulaţie impuse în multe ţări ale lumii.

Cea mai folosită aplicaţie la nivel mondial

Cel mai des folosită aplicaţie la nivel mondial este, conform Statista, WhatsApp Messenger, cu 55,9 milioane de descărcări doar în iunie 2020. Locul al doilea este ocupat de TikTok, cu 47,46 de descărcări. Pe locul următor se află My Tolking Tom Friends, cu 32,55 milioane de download-uri. Locul al patrulea este ocupat de Instagram, cu 29,85 milioane de descărcări, urmat de Facebook Messenger cu 24,24 milioane de download-uri.

Cele mai folosite aplicaţii din lume. Următoarele cinci locuri sunt ocupate de:

  • Facebook – 22,6 milioane de descărcări
  • Save The Girl – 22,01 milioane de descărcări
  • Garena Free Fire – 21,55 milioane de descărcări
  • Facebook Lite – 16,88 milioane de descărcări
  • Snapchat – 16,14 milioane de descărcări

Cele mai folosite aplicaţii din lume. Facebook este cea mai populară platformă social-media din lume, cu peste 1 miliard de persoane care o folosesc în mod activ

Cele mai folosite aplicaţii din lume. Cum a schimbat pandemia de COVID-19 piaţa aplicaţiilor mobile?

În timpul restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus, multe persoane au fost nevoite să interacţioneze online, atât cu colegii de muncă, cât şi cu prietenii, fapt care se vede în topul celor mai descărcate aplicaţii din lume, conform unui studiu realizat de Sensor Tower.

De exemplu, în luna aprilie 2020, ZOOM a fost cea mai descărcată aplicaţie din lume, atât în Google Play, cât şi în App Store, cu aproape 131 de milioane de instalări. Numărul de download-uri este cu 60% mai mare decât nivelul raportat în urmă cu un an. Cele mai multe descărcări au venit din India, reprezentând 18,2% din download-urile totale. Pe următorul loc se află Statele Unite, cu 14,3% din instalări.

Cele mai folosite aplicaţii din lume. Topul celor mai folosite aplicaţii în funcţie de numărul de descărcări, în timpul pandemiei:

  1. ZOOM

  2. TikTok

  3. Facebook

  4. WhatsApp

  5. Instagram

  6. Messenger

  7. Aarogya Setu

  8. Google Meet

  9. Netflix

  10. Microsoft Team

Cele mai folosite aplicaţii din lume. Câte aplicaţii există în Google Play şi în App Store?

Utilizatorii Android au la dispoziţie peste 2,56 milioane de aplicații. Astfel, Google Play este magazinul cu cel mai mare număr de aplicații disponibile. App Store-ul Apple a fost al doilea cel mai mare magazin de aplicații cu aproape 1,85 milioane de aplicații disponibile pentru iOS.

Cheltuielile consumatorilor, la nivel mondial, pentru aplicații mobile și instalări de aplicații au crescut semnificativ în prima jumătate a anului 2020, în parte din cauza pandemiei COVID-19, potrivit datelor Sensor Tower. În prima jumătate a anului, consumatorii au cheltuit 50,1 miliarde de dolari în întreaga lume în App Store și Google Play – o cifră care a crescut cu 23,4% față de prima jumătate a anului 2019.

Cheltuielile consumatorilor, la nivel mondial, pentru aplicații mobile și instalări de aplicații au crescut semnificativ în prima jumătate a anului 2020

Pe de altă parte, spre comparaţie, veniturile dezvoltatorilor de aplicaţii au crescut cu 20% între prima jumătate a anului 2019, comparativ cu aceeași perioadă din 2018.

În plus, instalările de aplicații au crescut cu 26,1% în prima jumătate a anului 2020, ajungând la 71,5 miliarde de descărcări.

App Store-ul Apple a reprezentat 18,3 miliarde din aceste descărcări, în creștere cu 22,8% față de anul trecut, în timp ce Google Play a livrat 53,2 miliarde de noi instalări de aplicații, în creștere cu 27,3%.

Cele mai folosite aplicaţii din lume. Instalările de aplicații au crescut cu 26,1% în prima jumătate a anului 2020, ajungând la 71,5 miliarde de descărcări

Cele mai folosite aplicaţii din lume. App Store are venituri mai mari decât Google Play

Deși Google Play a înregistrat mai multe instalări de aplicații, App Store Apple a continuat să îşi depășească rivalul în ceea ce priveşte cheltuielile consumatorilor.

În prima jumătate a anului, App Store a generat 32,8 miliarde de dolari din achiziții în aplicații, abonamente și descărcări de jocuri premium, estimează Sensor Tower. Această cifră este în creștere cu 24,7% pe an, față de 26,3 miliarde de dolari cheltuiți în prima jumătate a anului 2019. De asemenea, este aproape de două ori mai mare decât venitul brut estimat pe Google Play, care a fost de 17,3 miliarde de dolari, o creștere de 21% de la an la an.

App Store a generat, în prima jumătate din 2020, venituri de 32,8 miliarde de dolari

Cele mai folosite aplicaţii din lume. Tinder, cea mai profitabilă aplicaţie

Impactul pandemiei se reflectă şi veniturile obţinute de aplicaţii în prima jumătate a anului 2020. Cel mai mare câștig, de exemplu, a fost generat de aplicația Tinder. Astfel, în prima jumătate a anului, Tinder a generat venituri estimate de  433 de milioane de dolari. Cu toate acestea, acestă sumă este în scădere cu aproximativ 19% față de prima jumătate a anului 2019, când a obţinut 532 milioane de dolari.

Cele mai folosite aplicaţii din lume. Topul aplicaţiilor care obţin cele mai mari venituri:

  1. Tinder – 433 milioane dolari

  2. YouTube – 431 milioane dolari

  3. TikTok – 421 milioane dolari