Stiri: Companii

Cele mai frumoase destinaţii de vacanţă pentru familiile cu copii

28.05.2015

Peste 3 milioane de copii vor intra după 20 iunie în vacanţa de vară, motiv prielnic pentru părinţi să îşi facă deja calcule privind locurile cele mai potrivite unde cei mici îşi vor petrece timpul liber. De Ziua Copilului, agenţia de turism Paralela 45 oferă cazare gratuită pentru cel mic la pachetele cumpărate până pe 2 iunie.

Grecia rămâne şi anul acesta în topul preferinţelor românilor pentru vacanţele de vară, după ce această destinaţie a crescut de la an la an, pe de-o parte din cauza preţurilor accesibile ale sejururilor, dar şi proximităţii care permite transportul individual.

Bugetul alocat pentru concediu

„Bugetul mediu alocat de români pentru vacanţele în Grecia se situează în medie între 550-1000 de euro. Tendinţele din anii trecuţi arată că familiile cu copii de până în 5 ani prefera să meargă în destinaţii externe precum Grecia, Turcia şi Spania. Anul acesta de 1 iunie venim cu gratuitate pentru copil la vacanţele achiziționate în această perioadă şi reduceri substanţiale pentru părinţi”, explică Alin Burcea, Preşedinte Paralela 45.

Cele mai căutate destinaţii

Cele mai căutate destinaţii greceşti sunt insulele Rodos, Creta, Corfu, Mykonos, Santorini, Zakyntos, Kos. Vacanţele încep de la 183 euro de persoana pentru un sejur de 7 nopti la hotel de 3* în Rodos, iar copilul are gratuitate la cazare la achiziționarea unui pachet până pe 2 iunie. Biletul de avion și transferurile sunt incluse în tarif. Staţiunea Chania din Creta se număra de câţiva ani printre preferinţele turiştilor fiind potrivită şi pentru familiile cu copii, întrucât aici există aqua park-uri, un acvariu cu peşti şi reptile, un muzeu în aer liber care reproduce un sat cretan.

Turcia vine în întâmpinarea turiştilor romani cu ofertele pentru Antalya şi Bodrum, care îmbină atât ofertele all inclusive prin care copii au toate facilităţile de distracţie la dispoziţie, cât şi peisajul de coasta de o splendoare rară, posibilităţile de shopping şi distracţie, dar şi numeroasele vestigii istorice răspândite în zonă, atracţii de top pentru părinţi. Pentru plecarea din 4 iunie, copilul călătorește gratuit, iar adultul are o reducere de 50 euro.

Mallorca, cea mai mare dintre insulele Baleare oferă plaje late cu nisip fin, fiind ideală pentru familii cu copii vine cu reduceri de – 25 euro pentru adult şi copil la pachetele achiziţionate pentru hoteluri de 4 şi 5*.