Finante

destinații turistice

Cele mai frumoase destinații turistice pentru luna septembrie 2023

01.09.2023

Fie că vorbim de Santorini, Provence, Bali, Istanbul sau Toscana, luna septembrie este una dintre cele mai plăcute luni pentru a călători. Luna septembrie este una dintre cele mai plăcute luni pentru a călători, oferind o varietate de destinații turistice ideale pentru cei care doresc să se bucure de temperaturi plăcute, să evite mulțimile de turiști din sezonul de vârf și să descopere frumusețea lumii într-o atmosferă mai relaxată. Așadar, în rândurile de mai jos vă prezentăm cele mai frumoase destinații pentru luna septembrie 2023, fiecare oferind experiențe unice și memorabile pentru turiști.

Santorini – Grecia

Insulă grecească cu priveliști pitorești, cu case albe ce se ridică deasupra Mării Egee înconjurate de peisaje spectaculoase, Santorini este o alegere perfectă pentru cei care doresc să se bucure de soarele mediteranean și de plajele sale frumoase. Septembrie aduce temperaturi blânde și mai puțini turiști, permițându-vă să vă bucurați în liniște de atracțiile insulei.

Santorini este una dintre cele mai frumoase și populare insule din Grecia, cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase, casele albe și albastre și apusurile de soare impresionante

Oia este probabil cel mai popular sat din Santorini, cunoscut pentru arhitectura sa tradițională cu case albe și cupole albastre. Oia oferă unele dintre cele mai frumoase apusuri de soare din lume și vederi panoramice spectaculoase asupra Mării Egee.

De asemenea, Capitala insulei, Thira, este un centru al vieții comerciale și culturale. Acolo puteți vizita muzee, galerii de artă, magazine și restaurante. De asemenea, puteți admira priveliștea panoramică asupra vulcanului din centrul orașului.

Insula are o varietate de plaje, fiecare cu farmecul său distinct. Plaja Perissa este cunoscută pentru nisipul său negru vulcanic, Kamari oferă plaje liniștite și ape limpezi, în timp ce Red Beach (Plaja Roșie) impresionează prin peisajul său unic.

Provence – Franța

Peisajele uluitoare, orașele pitorești și vinurile excelente fac din Provence o alegere ideală pentru o escapadă romantică sau culturală în septembrie.

Provence este o regiune pitorească din sudul Franței, cunoscută pentru peisajele sale rurale idilice, câmpurile de lavandă, orașele medievale și gastronomia sa deosebită.

Aix-en-Provence este un oraș elegant, cunoscut pentru piețele sale vibrante, arhitectura sa barocă și izvoarele termale. Puteți explora străzile pietruite, vizita Catedrala Sf. Salvator și savura bucătăria locală în restaurantele tradiționale.

Pe lista locurilor în care trebuie să mergeți se află și Avignon. Acest oraș istoric este renumit pentru Palatul Papal, care a fost reședința papilor în secolul al XIV-lea. Podul Saint-Bénézet, cunoscut și sub numele de „Podul cântăreților”, este o altă atracție importantă.

Gorges du Verdon este cel mai mare defileu din Europa și oferă peisaje spectaculoase, cu apele turcoaz ale râului Verdon care străbat stâncile înalte. Puteți explora canionul într-o excursie cu barca sau puteți închiria un kayak pentru o experiență mai activă.

Regiunea Provence din Franța este celebră pentru câmpurile sale de lavandă, care la sfârșitul verii încă rămân înflorite

Bali – Indonezia

În septembrie, în Bali începe sezonul uscat, oferind o vreme excelentă pentru relaxare pe plajele sale idilice, pentru explorarea templelor tradiționale și pentru a vă bucura de cultura balineză autentică. Pe lângă peisajele sale impresionante, insula oferă și o gamă variată de opțiuni de cazare și gastronomie.

Cunoscut pentru arta și cultura sa, Ubud este un centru cultural important în Bali. Puteți vizita Galeriile de Artă Ubud, Piața Ubud și Palatul Ubud. De asemenea, puteți explora templele tradiționale, cum ar fi Pura Taman Saraswati, cunoscut și sub numele de Templul Lotus.

Bali este plină de temple hinduse impresionante. Pura Tanah Lot, situat pe o stâncă în mijlocul mării, și Pura Besakih, cunoscut și sub numele de „Mama templelor”, sunt doar câteva exemple. Fiecare templu are arhitectură și simbolism unic.

Regiunea centrală a Baliului este presărată cu frumoase plantații sub formă de terase de orez, care oferă priveliști spectaculoase și posibilități de fotografii uimitoare. Puteți alege plimbări pe terase sau chiar participa la activități de lucru în orezării, pentru a înțelege mai bine modul de viață local.

Dacă sunteți în căutarea unor plaje izolate și apei cristaline, puteți călători către insulele Nusa Penida sau Gili, care sunt situate în apropierea de Bali. Aici puteți înota și relaxa pe plaje liniștite.

Toscana – Italia

Toscana este faimoasă pentru peisajele sale rurale, dealurile acoperite de viță de vie, orașele medievale și gastronomia sa deosebită. Luna septembrie aduce vreme plăcută pentru a explora aceste atracții, a degusta vinuri locale și a admira frumusețea peisajelor toscane.

Capitala Toscanei, Florența, este un centru al artei și culturii. Puteți vizita Galleria degli Uffizi, care găzduiește o colecție impresionantă de artă renascentistă, inclusiv lucrări de Botticelli, Leonardo da Vinci și Michelangelo. Domul din Florența (Cattedrale di Santa Maria del Fiore) și Piața della Signoria sunt și ele atracții importante.

De asemenea, în această regiune nu trebuie să ratați Siena. Acest oraș medieval este cunoscut pentru Piața del Campo, care găzduiește celebrul eveniment Palio di Siena, o cursă de cai tradițională. De asemenea, puteți vizita Catedrala din Siena și Muzeul Civic.

Un alt oraș medieval notabil, San Gimignano este cunoscut pentru turnurile sale înalte și bine păstrate. Vizitați Piața Cisternelor și admirați arhitectura sa unică

Un alt oraș impresionant este Pisa. Acolo puteți vedea celebrul Turn Înclinat al Pisei, parte a Complexului Catedralei din Pisa. De asemenea, puteți explora Catedrala și Baptisteriul din Pisa.

Dacă sunteți pasionat de viticultură, Chianti trebuie inclus pe lista de călătorie. Este vorba de o zonă cunoscută pentru producția renumitului vin Chianti. Puteți face tururi ale podgoriilor și degusta vinurile locale. De asemenea, puteți explora sate și castele pitorești în regiune.

Istanbul – Turcia

Luna septembrie aduce vreme plăcută și în Istanbul, făcând din această destinație un loc perfect pentru a explora podurile care leagă Europa de Asia, palatele istorice și un bazar vibrant.

Dacă ajungeți în Istanbul în această toamnă nu trebuie să ratați cele două mari moschei. Este vorba de Marea Moschee Hagia Sophia, care datează din secolul al VI-lea și este celebrată pentru arhitectura sa grandioasă și mozaicurile impresionante, și Marea Moschee Albastră (Sultanahmet Camii), care impresionează prin mozaicurile albastre din interior.

Palatul Topkapi nu trebuie nici el ratat. Acest palat istoric a fost reședința sultanilor otomani și găzduiește acum un muzeu ce găzduiește o colecție impresionantă de artefacte imperiale, bijuterii, arme și obiecte de artă.

Marele Bazar este unul dintre cele mai mari și mai vechi bazaruri acoperite din lume, fiind un paradis al cumpărăturilor. Aici veți găsi o varietate impresionantă de produse, de la textile și bijuterii la ceramică și suveniruri.

Marele Bazar este unul dintre cele mai mari și mai vechi bazaruri acoperite din lume

Palatul Dolmabahçe este, de asemenea, impresionant. Acest palat elegant din perioada otomană a fost reședința sultanilor în secolul al XIX-lea. Palatul Dolmabahçe este cunoscut pentru arhitectura sa grandioasă și ornamentele impresionante.

Așadar, luna septembrie oferă o gamă variată de destinații turistice pentru toate preferințele și dorințele. Fie că sunteți în căutare de aventură, relaxare sau explorare culturală, aceste destinații vă vor încânta cu frumusețea lor și cu experiențe de neuitat în călătoriile dvs. din septembrie 2023.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/turismul-virtual-o-noua-modalitate-de-a-descoperi-lumea/