Stiri: Companii

Cele mai importante abilităţi ale angajaţilor

28.09.2016

Majoritatea antreprenorilor au în plan să investească în angajați. Conform acestora, cele mai importante abilități căutate la angajații lor sunt învățarea activă, buna exprimare orală și noțiuni de folosire a calculatorului. În plus, opt din zece antreprenori consideră că este foarte important ca angajații să se instruiască la locul de muncă, iar două treimi consideră că firmele se pot adapta la schimbările care vor influența locul de muncă al viitorului doar prin investiții în proprii angajați, conform unui studiu realizat de Business Days.

În plus, potrivit raportului, doi din trei antreprenori (68% din respondenți) cred că investiția în readaptarea și dezvoltarea abilitaților angajaților la cerințele viitorului este cea mai eficientă strategie pentru a avea succes. Printre alte strategii menționate de oamenii de afaceri se numără ucenicia și programele de internship (64%) sau mobilitatea și rotația angajaților (60% din respondenți).

Antreprenorii cred că principalele domenii în care ar investi în creșterea competențelor și dezvoltarea abilitaților pentru echipa din subordine ar fi comunicarea verbală (36% din răspunsuri), creativitatea (32%) și inteligența emoțională a angajaților (31%).

Potrivit studiului, principalele abilități pe care le caută antreprenorii la o persoană pe care doresc să o angajeze este învățarea activă, exprimarea orală și abilitatea de a folosi calculatorul și internetul. Creativitatea este al patrulea criteriu pe baza căruia antreprenorii își selectează viitori angajați. Studiul a fost efectuat pe un eșantion de 280 de antreprenori (30%), top manageri (20%), manageri de departament (5%) și HR manageri (45%) din întreaga țară și din domenii diverse.

Pe de altă parte, principalele bariere de care se lovesc antreprenorii în implementarea strategiei potrivite sunt constrângerile de resurse (26% din respondenți) și faptul că strategia de resurse umane nu este aliniată la strategia de inovare (18% din respondenți).

Modalitățile preferate de dezvoltare a abilitaților și competențelor pentru oamenii din organizație sunt învățarea la locul de muncă (82% din respondenți), organizarea de traininguri pentru echipă cu traineri externi (68% din răspunsuri) sau cu traineri profesioniști (61% din respondenți). Principalele probleme ale afacerilor unde antreprenorii cred că i-ar ajuta sfaturi, idei și sugestii pentru îmbunătățirea performanței afacerii lor sunt managementul performanței în organizație (57% din răspunsuri), gestionarea timpului (43%) și leadership și coordonarea echipei (39%).

„Schimbările aduse de noile tehnologii pe piața muncii vor influența decisiv afacerile autohtone, cred antreprenorii chestionați. Pe termen scurt, cel mai important factor în opinia lor este creșterea inadaptabilității tinerilor la schimbările de pe piața muncii. Pe termen mediu și lung cei mai importanți factori sunt dezvoltarea clasei de mijloc și schimbările climatice”, conform studiului.

Evenimentul CEE Entrepreneurship Summit 2016, se va desfășura în acest an pe trei planuri:

– Seria de 68 de manifestări ale ediției 24 Business Days (Hotel Pullman)

– Expoziția Internațională de Inovație și Tehnologie de la World Trade Center (19-20 octombrie între ora 9:00 și 22:00)

– Brokeraj economic printr-o serie de întâlniri de business, sesiuni de prezentare de companie, prezentări de soluții, de produse și servicii în spațiul special amenajat (6 birouri pentru întâlniri, 2 săli pentru prezentări de firma și soluții) (19-20 octombrie între ora 9:00 și 22:00)

Astfel, ediția de la București a conferinţei aduce oamenilor de afaceri, ca și noutate, sesiunile speciale. Acestea sunt o serie de manifestări organizate în colaborare cu experți ai World Economic Forum, care vor trata teme privind tendințele viitorului, precum și subiecte de impact sau importante din perspectiva schimbărilor pe care le pot genera la nivel de societate și economie.

Înscrierile la CEE Entrepreneurship Summit au început, iar până în data de 30 septembrie este perioada early-bird, cu 15% reducere la toate tipurile de acces.