Finante

Cele mai mari stadioane din lume

Cele mai mari stadioane din lume

01.08.2020

Cele mai mari stadioane din lume. Stadionul Rungrado 1st of May, cel mai mare stadion din lume, poate primi 114.000 de pasionați de fotbal. Fotbalul este cel mai popular sport din lume, fiind un sport care transcende cultura, rasa, vârsta și sexul. Din acest motiv, a fost numit jocul care unifică întreaga planetă.

Fotbalul are reguli simple și nu necesită echipament sofisticat. Astfel, este posibil să joci fotbal aproape oriunde, pe plajă, pe stradă, în parcuri, în săli de sport sau pe terenuri de sport. Datele FIFA arată că în lume există peste 250 de milioane de fotbaliști și peste 1,3 miliarde de fani ai fotbalului.

De-a lungul anilor, multe stadioane de clasă mondială au fost construite pentru a găzdui un număr mare de spectatori care doresc să urmărească meciurile de fotbal. Care sunt așadar cele mai mari stadioane de fotbal din lume?

 1. Cele mai mari stadioane din lume. Stadionul Rungrado 1st of May din Coreea de Nord

Stadionul Rungrado 1st of May din Coreea de Nord este cel mai mare stadion de fotbal din lume. Situat în Pyongyang, stadionul are o capacitate de 114.000 de spectatori. Construcția sa a fost finalizată în anul 1989 și este utilizat mai ales pentru meciuri de fotbal și evenimente de atletism.

Cele mai mari stadioane din lume. Stadionul Rungrado 1st of May din Coreea de Nord are o capacitate de 114.000 de locuri

Stadionul are un acoperiș în formă de floare de magnolie. Terenul principal are o suprafață de 22.500 de metri pătrați, iar suprafața totală a stadionului este de 207.000 de metri pătrați.

 1. Cricket Ground din Melbourne, Australia

Cricket Ground din Melbourne nu este doar un spațiu de top pentru cricket-ul internațional, ci găzduiește și meciuri de fotbal. Este situat în Yarra Park, Melbourne, Victoria.

Cele mai mari stadioane din lume. Cricket Ground din Melbourne este cel mai mare stadion din întreaga emisferă sudică

Cricket Ground din Melbourne este cel mai mare stadion din întreaga emisferă sudică și are cele mai înalte turnuri de iluminat din lume. Stadionul are o capacitate de 100.024 de locuri.

 1. Cele mai mari stadioane din lume. Camp Nou din Barcelona, Spania

Având o capacitate de 99.354 de locuri, Camp Nou este al treilea cel mai mare stadion de fotbal din întreaga lume. Este situat în Barcelona, ​​Spania și deservește echipa FC Barcelona.

Camp Nou a fost finalizat în 1957, când a devenit cel mai mare stadion din Europa. Multe evenimente naționale și internaționale de fotbal s-au desfășurat pe acest stadion, precum Cupa Europeană 1989 și 1999, Copa del Rey, UEFA Super Cup și altele.

 1. Cele mai mari stadioane din lume. Stadionul FNB

Stadionul Băncii Naționale din Johannesburg, Africa de Sud, este cel mai mare stadion de fotbal din Africa, cu o capacitate de 94.736 de locuri.

Stadionul Băncii Naționale din Johannesburg, Africa de Sud are o capacitate de 94.736 de locuri

Stadionul a găzduit meciul final al Cupei Mondiale FIFA 2010 dintre Olanda și Spania. De asemenea, tot acolo a avut loc și ultima apariție publică a lui Nelson Mandela în cadrul ceremoniei finale de închidere a Cupei Mondiale.

 1. Cele mai mari stadioane din lume. Stadionul Rose Bow – Pasadena, California, Statele Unite

Stadionul Rose Bow din California este al cincilea cel mai mare stadion din lume. Acesta are o capacitate de 92.542 de locuri.

Stadionul Rose Bow a fost inaugurat în anul 1922

Rose Bow este stadionul clubului de fotbal american UCLA. De-a lungul timpului, stadionul a găzduit evenimente importante, precum Jocurile Olimpice de vară din 1932 și 1984. De asemenea, a fost unul din stadioanele gazdă la Campionatul Mondial de Fotbal din 1994, pe acest stadion disputându-se și Finala campionatului.

Cele mai mari stadioane din România

Cel mai mare stadion din România este Arena Națională. Situat în București și inaugurat în 2011, stadionul are o capacitate de 55.635 de locuri. Acesta este și primul stadion de elită UEFA din România, succedat de Cluj Arena.

Cele mai mari stadioane din lume. Arena Națională din București a fost inaugurată în anul 2011, în urma unei investiții de 124 de milioane de euro

Construcția stadionului, al cărui proprietar este Primăria București, a avut un cost total de aproximativ 235 milioane de euro.

În anul 2012, Arena Națională a găzduit Finala UEFA Europa League, aceasta fiind prima finală europeană găzduită de țara noastră.

Cluj Arena este al doilea cel mai mare stadion din România. Stadionul din Cluj a fost deschis în anul 2011 și are o capacitate de 30.600 de locuri. Investiția necesară construirii Cluj Arena a fost de 44 de milioane de euro.

Al doilea cel mai mare stadion din România este Cluj Arena, cu 30.600 de locuri

Top 10 cele mai mari stadioane în funcție de numărul de locuri

 1. Rungrado May Day – 150.000 de locuri – Pyongyang, Coreea de Nord
 2. Melbourne Cricket Ground – 100.024 locuri – Melbourne, Australia
 3. Camp Nou – 99,354 locuri – Barcelona, Spania
 4. Stadionul FNB – 94.736 –Johannesburg, Africa de Sud
 5. Stadionul Rose Bowl – 90.888 – Pasadena, Statele Unite
 6. Stadionul Wembley Stadium – 90.000 – Londra, Marea Britanie
 7. Stadionul Azteca – 87.523 locuri – Mexico City, Mexic
 8. Stadionul Bukit Jalil National – 87.411 locuri – Kuala Lumpur, Malaiezia
 9. Stadionul Borg El Arab – 86.000 locuri – Alexandria, Egipt
 10. Stadionul Salt Lake – 85.000 locuri – Calcutta, India