Stiri: Social

Cele mai puțin aglomerate plaje atractive din Europa

24.06.2019

Momondo.ro reprezintă motorul de căutare gratuit care compară cele mai bune oferte pentru biletele de avion, hoteluri și închirieri auto la nivel global. De această dată, echipa motorului gratuit momondo.ro

a căutat cele mai atrăgătoare plaje mai puțin cunoscute din Europa. Au fost realizate astfel două topuri, care vizează atât destinații mai ușor cât și mai greu accesibile. În topul destinațiilor mai ușor accesibile se numără plaje din Bulgaria, Grecia și Spania. În top 3 locații mai greu accesibile sunt incluse plaje din Creta, Portugalia și Croația.

 Top trei destinații mai ușor accesibile

Locul întâi în acest top este ocupat de Bolata Beach din Bulgaria. Această plajă este situată la aproximativ 60 de km de Vama Veche. Deținând un statut de rezervație natural, plaja Bolata reprezintă o opțiune ideală mai ales în timpul săptămânii. În cursul weekendului, această locație poate deveni destul de aglomerată.

Dacă alegeți plaja Bolata ca destinație de vacanță, trebuie să știți că nu există transport în comun și veți avea nevoie de o mașină personală. Prețul mediu pentru o noapte pentru o cameră dublă pentru un hotel de trei sau patru stele în timpul sezonului estival în Varna este de 64 de euro. Dacă alegeți această destinație, este indicat să vă aduceți tot ceea ce aveți nevoie pentru vacanța dumneavoastră, întrucât nu sunt facilități.

Locul al doilea, plaja Gardenos, Corfu, Grecia

Al doilea loc în acest top este ocupat de Gardenos, din Corfu, Grecia. Dacă visați o plajă cu nisip auriu și o mare cu apă cristalină, dar în același timp posibilitatea de a vă bucura de un pic de liniște, Gardenos reprezintă alegerea ideală.

Plaja beneficiază de un drum circulabil până în apropiere. În apropiere veți găsi ofertă variată de restaurante și hoteluri. Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă a unui hotel de 3 sau 4 stele în timpul sezonului estival în Corfu este de 109 euro.

Locul al treilea, Cala Pregonda

Locul trei în topul destinațiilor mai ușor accesibile este ocupat de Cala Pregonda. Localizată în Menorca, Spania, zona a devenit extrem de căutată în ultima perioadă. Pentru a ajunge la această plajă, va fi necesar să parcurgeți un drum de aproximativ 30 de minute pe jos. Zona nu este prevăzută cu restaurante sau alte facilități. Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă pentru un hotel de trei sau patru stele este de 175 de euro.

Top 3 locații mai greu accesibile

Locul 1 este ocupat Seitan Limania Beach, situată în Creta, Grecia. Insula Creta este deosebit de atractivă pentru turiștii români, aceștia având la dispoziție o varietate mare de plaje de care se pot bucura. Unele dintre acestea sunt însă mai greu accesibile, fiind lipsite de transport public. Dacă luați în considerare Seitan Limania Beach ca destinație de vacanță, va fi necesar să închiriați o mașină. Aceasta vă poate duce în apropierea locației menționate, după care veți avea de parcurs pe jos aproximativ 15 minute pentru a ajunge la plajă. În zonă nu există restaurante sau hoteluri, însă vă veți bucura de peisaje deosebite. Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă pentru hotel de trei sau patru stele în timpul sezonului estival în Creta este de 118 euro.

Praia da Ponta Ruiva, Algarve, Portugalia

Locul doi este ocupat de Praia da Ponta Ruiva situat în Algarve, Portugalia. În regiunea Algarve există plaje mai greu accesibile. Din această categorie face parte și Praia Da Ponta Ruiva. Dacă alegeți să parcurgeți pe jos drumul până la această destinație, veți avea nevoie de aproximativ 90 de minute. Dacă alegeți să parcurgeți cu mașina, veți avea nevoie de o mașină de teren. Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă pentru un hotel de trei sau patru stele în timpul sezonului estival în Sagres este de 140 de euro.

Locul al treilea, Nugal Beach, Croația

Locul 3 este ocupat de Nugal Beach din Makarska Croația. Plaja Nugal este localizată în Parcul Natural Osejava. Pentru a ajunge la această locație, va fi necesar să traversați pădurea, excursie care va dura 40 de minute. Locația nu este prevăzută cu restaurante sau alte facilități. Prețul mediu pentru o noapte într-o cameră dublă într-un hotel de trei sau patru stele în timpul sezonului estival în Makarska este de 162 de euro.

Citește și KFC România extinde programul Harvest la nivel național