Stiri: Finante

Cele mai tranzactionate actiuni in 2018

Cele mai tranzacționate acțiuni în 2018

11.01.2019

Cele mai tranzacționate acțiuni în 2018. Pentru investitori și traderi, 2018 a fost ca o călătorie în montagne russe, având în vedere toate noile maxime istorice și un vârf al volatilității. Anul trecut a oferit oportunități pentru traderul priceput, dar a și dezvăluit importanța unei gestionări corespunzătoare a riscului și a unui portofoliu bine diversificat.

Saxo Bank, specialistul fintech de top cu experiență în tranzacționare multi-active și investiții, anunță cele cinci cele mai populare pachete de acțiuni în rândul clienților săi în 2018.

Cele mai tranzacționate acțiuni în 2018. Un an nebun

“2018 a început nebunește, cu cea mai bună lună ianuarie în zeci de ani, pentru ca apoi să treacă la haos în luna februarie. Ce a urmat a fost și mai surprinzător. Piața americană de capitaluri proprii a revenit cu viteza luminii, recuperând peste jumătate din pierderi și părea solidă până la mijlocul lunii martie, când a fost din nou în lichidare, atingând minimele din februarie. Panica plutea în aer, dar lucrurile s-au stabilizat, iar capitalurile proprii americane au reușit să atingă un nou vârf istoric în septembrie, în ciuda tensiunilor din ce în ce mai mari dintre SUA și China”, spune Peter Garnry, Director Strategie Capitaluri Proprii Saxo Bank.

Cu toate acestea, conform lui, ”fisurile” de la suprafață se răspândeau în piețele emergente pe măsură ce capitalurile proprii din China alunecau către teritoriul pieței descendente, iar dolarul american mai puternic și prețul petrolului au afectat consumatorul din piețele emergente.

“Sentimentul s-a accelerat în sensul scăderii, determinând scăderea indicelui S&P 500 cu -20,2% la punctul minim. Atitudinea agresivă a lui Trump față de China a jucat și ea un rol în deteriorarea sentimentului”, a completat el.

Cele mai tranzacționate acțiuni în Saxo Bank (% profit 2018):

1. Facebook Inc. (-25,7%)
2. Amazon.com Inc. (+28,4%)
3. Alibaba Group Holding Ltd. (-20,8%)
4. Tesla Inc.(+6,9%)
5. Apple Inc. (-6,79%)

Citește și Cea mai mare provocare din 2019: instabilitatea fiscală