Slide

Cele mai vizitate muzee din București

12.04.2015

Barometrul de Consum Cultural aferent anului trecut, cea mai cunoscută și importantă statistică culturală din România, arată faptul că cel mai vizitat muzeu din București este Muzeul Naţional de Istorie Naturală “Grigore Antipa“.

În prezent, în Capitală există nu mai puțin de 29 de muzee şi case memoriale. Cu toate acestea, datele oficiale arată faptul că pe parcursul anului trecut 56% dintre bucureșteni nu au vizitat nici măcar o instituție de cultură pe parcursul anului 2014. Doar 9% dintre cei care au participant la sondajul oficial al Barometrului de Consum Cultural au trecut pragul unui muzeu sau al unei case memoriale, iar 7% dintre cei chestionați au mers de două ori pe an într-o instituție dedicată culturii. Motivele pentru care bucureștenii nu vizitează mai des muzeele și casele memoriale sunt lipsa de timp sau programul scurt al instituțiilor.

Muzeul “Grigore Antipa“ a fost cel mai vizitat din Bucureşti, de către 59% dintre cei chestionați. Muzeul este urmat de Muzeul Ţăranului Român (cu un procent de 34% dintre cei care au răspuns la chestionar), Muzeul Naţional de Istorie a României (23%), Muzeul Naţional de Artă al României (21%), iar locul cinci este ocupat de Muzeul Naţional al Satului “Dimitrie Gusti“ (15%).

Raportul a măsurat și nivelul de satisfacție al vizitatorilor. În toate cazurile nivelul este ridicat sau foarte ridicat. Cel mai mare punctaj în acest sens a fost primit de Muzeul Naţional de Istorie a României. Clasamentul a fost realizat pe un eștantion de 946 de respondenţi din București.