Cemacon a vândut către Dedeman două terenuri în Zalău. Ce valoare are tranzacţia?

19.10.2016

Compania Cemacon Real Estate şi Dedeman au anunţat semnarea antecontractului de vânzare-cumpărare a două terenuri din Zalău, unul de 22.211 metri pătraţi și altul de 3.104 metri pătraţi. Valoarea tranzacției se ridică la 1,58 milioane euro, fără TVA, la un preț de vânzare de 62,5 euro/ mp fără TVA.

Contractul final de vânzare-cumpărare urmează să fie semnat în luna decembrie a acestui an.

Anul trecut, Cemacon SA a încheiat procesul de restructurare, semnând noile contracte de credit cu banca creditoare. Este vorba de un credit principal pentru Cemacon S.A., în valoare de 13 milioane de euro, scadent în 2023 şi un credit secundar, în valoare de 5 milioane de euro, cu scadență în 2020, pentru Cemacon Real Estate, societate deținută 100% de Cemacon SA, pe care au fost transferate activele non-core ale companiei, urmând a fi valorificate pentru stingerea creanței. Totodată, a treia parte a datoriei, de 12 milioane de euro și dobânzile aferente, a fost cesionată de bancă în favoarea Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief, BOF, și convertită în acțiuni.

„Odată cu restructurarea pachetului de credite de la Banca Comercială Română, ne-am asumat noi angajamente în fața băncii, a acționarilor și, nu în ultimul rând, în fața angajaților și clienților noștri. Valorificarea activelor neproductive este unul dintre principalele obiective setate pentru acest an, alături de performanța operațională și comercială. Semnarea antecontractului cu DEDEMAN confirmă potențialul de rambursare a creditului în valoare de 5 milioane de euro către BCR și ne duce mai aproape de îndeplinirea țintelor. Ne bucurăm totodată că cel mai mare jucător al pieței de bricolaj ajunge în Zalău. Cu siguranță se va resimți un impact pozitiv atât în piața de construcții locală, cât și în plan social.” a declarat Liviu Stoleru, CEO și Președinte al Consiliului de Administrație Cemacon.

 

 

Citiți și despre: