Stiri: Energie

Centrala Nucleara de la Cernavoda

Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprit

13.01.2021

Centrala Nucleară de la Cernavodă. Reactorul 1 al centralei nucleare de la Cernavodă va fi oprit în mod controlat, din cauza unei defecţiuni apărute la circuitul tehnologic clasic. Astfel, SN Nuclearelectrica SA anunță că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va fi oprită în mod controlat, în noaptea de vineri spre sâmbătă (15-16 ianuarie 2021) pentru realizarea unor lucrări de reparație ca urmare a apariției unei defecțiuni la circuitul tehnologic clasic/secundar al Unității 1. Manevrele de reducere a puterii vor începe pe data de 16.01.2021, ora 0:00.

Centrala Nucleară de la Cernavodă. Proceduri

Oprirea controlată a Unității 1 CNE Cernavodă se efectuează conform procedurilor aplicabile în astfel de situații și este necesară pentru a permite personalului CNE Cernavodă realizarea lucrărilor de reparație în condiții de siguranță, dat fiind faptul că fluidul de lucru (apa demineralizată) este la temperatură și presiune ridicate.

Defecțiunea apărută la circuitul tehnologic clasic al Unității 1 și lucrările de remediere aferente nu au impact advers asupra securității nucleare, mediului, personalului sau populației, precizează Cosmin Ghiță, Director General.

SNN va transmite informaţii şi după finalizarea lucrărilor de remediere, la momentul reconectării Unității 1 CNE Cernavodă la Sistemul Energetic Național.

Citeşte şi Consiliul Concurenţei: Asociația Societăților Financiare din România şi 16 companii membre, amendate cu 8,47 de milioane de euro