Centrala termica cu hidrogen - BDR Thermea

A fost pusă în funcțiune prima centrală termică din lume alimentată cu hidrogen

10.07.2019

Centrală termică cu hidrogen. La finele lunii iunie 2019 a fost pusă în funcțiune prima centrală termică din lume alimentată cu hidrogen care funcționează în condiții reale de exploatare, într-un proiect pilot din Rozenburg, Olanda.

Centrală termică cu hidrogen. Grupul BDR Thermea

Centrala a fost dezvoltată de Grupul BDR Thermea. Este vorba de al treilea producător european de soluții de încălzire și climatizare. Misiunea companiei este de a produce soluții inteligente de încălzire și apă caldă, fără emisii de dioxid de carbon (CO2).

Centrală termică cu hidrogen. Centrala arde hidrogen pur, care este produs în mod sustenabil, utilizând energie eoliană sau solară, fără a produce CO2 în timpul producției. Hidrogenul este produs și livrat de furnizorul de gaze naturale Stedin, care a inițiat acest proiect.

Aceasta este prima situație reală în care hidrogenul pur este utilizat pentru alimentarea unei centrale termice cu condensare pentru a încălzi o clădire rezidențială.

Centrală termică cu hidrogen. Centrul de Competență pentru Cercetare și Dezvoltare

Centrala a fost proiectată și testată la Centrul de Competență pentru Cercetare și Dezvoltare al grupului BDR Thermea. Aceasta se află în Bassano del Grappa, Italia.

Centrală termică cu hidrogen. După primul proiect pilot din Olanda desfășurat de REMEHA, marca olandeză a Grupului, acesta va efectua în perioada imediat următoare un test la scară mai largă în Marea Britanie. De data aceasta, testul se va efectua sub brandul BAXI.

Noile oportunități pentru proiecte din alte țări europene sunt în prezent explorate ca parte a dezvoltării mai extinse, paneuropene a acestei tehnologii.

Centrală termică cu hidrogen. Angajament pentru sustenabilitate

„Dezvoltarea unei centrale pe bază de hidrogen face parte din soluțiile Grupului BDR Thermea pentru decarbonizarea producerii de energie termică. În prezent grupul oferă o gamă largă de tehnologii, cum ar fi centrale cu gaz de înaltă eficiență, pompe de căldură și sisteme de cogenerare, iar acum și centrale pe bază de hidrogen și celule de combustie. Hidrogenul produs în mod sustenabil este un important și foarte interesant transportator de energie al viitorului”, a declarat Bertrand Schmitt, CEO-ul Grupului BDR Thermea.

Citește și Programul Rabla pentru electrocasnice 2019. Când încep noile înscrieri?

 

 

 

 

Citiți și despre:

O părere la “A fost pusă în funcțiune prima centrală termică din lume alimentată cu hidrogen

  1. Pingback: Turneul BaRockIN’ Transylvania 2019 - program | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.