Stiri: Social

Combaterea abandonului scolar

Noi centre de excelență în învățământul profesional și tehnic

31.07.2020

Centre de excelență în învățământul profesional. Comisia Europeană a anunțat rezultatele selecției celui de-al doilea apel din cadrul Acțiunii-cheie 3 a Programului Erasmus +, selecție în urma căreia au fost aprobate cinci noi platforme de centre de excelență în învățământul profesional și tehnic (VET). Acestea au fost alese din cele 55 de aplicații depuse.

Centre de excelență în învățământul profesional. Două instituţii de învăţământ din România

Dintre cele 167 de organizații participante, au fost selectate și două instituții de învățământ din România. Este vorba de Universitatea din București și Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din localitatea Brănești (județul Ilfov) – alături de 2 parteneri socio-economici: Fundația „Worldskills” Romania și Terano Construct SRL.

Universitatea din București va face parte din platforma Governance for Inclusive Vocational Excellence, iar Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din European Platform for Urban Greening.

Dezvoltarea unor ecosisteme de competenţă

Prin proiectele alese se vor urmări dezvoltarea unor ecosisteme de competențe, creșterea calității și adaptabilității învățământului profesional și tehnic, prin dezvoltarea unor programe de curriculă inovativă și de noi metodologii de predare-învățare. Valoarea totală a apelului este de aproximativ 20.000.000 euro.

Citeşte şi Vânzările Ariston Thermo 2019. Anunţul făcut de companie