Centre Mobile de Pregatire a Paramedicilor

Două noi Centre Mobile de Pregătire a Paramedicilor

29.12.2020

Centre Mobile de Pregătire a Paramedicilor. Fundația pentru SMURD, cu ajutorul Rompetrol – KMG International, continuă extinderea proiectului național de dotare a Inspectoratelor pentru Situații de Urgență cu încă două Centre Mobile de Pregătire a Paramedicilor. Acestea au fost date în folosință în cadrul ISU Bihor și ISU Iași.

Centre Mobile de Pregătire a Paramedicilor. Dotări

Centrele sunt construite pe structura unui automobil de tip furgonetă și cuprind în dotarea lor întreaga bază materială necesară pentru instruirea și evaluarea constantă a paramedicilor care intervin în cele mai dificile situații de urgență, printre care se numără:

  • manechine simulatoare ale corpului omenesc pentru toate categoriile de vârstă,
  • defibrilatoare
  • aspiratoare de secreții
  • rucsace medicale de primă intervenție,
  • echipamente folosite în imobilizarea și extragerea victimelor rămase încarcerate în urma unui accident rutier
  • dispozitive pentru protezarea căilor aeriene

Centre Mobile de Pregătire a Paramedicilor. Anunţul făcut de Raed Arafat

„Ne bucurăm că prin intermediul unor parteneriate de lungă durată, precum cel cu KMG International, reușim să facem pași constanți pentru îmbunătățirea calității asistenței medicale de urgență din prespital, acesta fiind unul dintre obiectivele principale ale activității Fundației pentru SMURD. Prin îmbunătățirea bazei materiale pe care instructorii o au la dispoziție, creșterea numărului de centre mobile de pregătire a paramedicilor ne va permite instruirea și testarea periodică a colegilor pentru a ne asigura că menținem cele mai înalte standarde în ceea ce privește competențele și abilitățile practice pe care aceștia le aplică zi de zi în teren pentru salvarea de vieți”, a declarat dr. Raed Arafat, Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență.

Proiectul a fost demarat în 2018 de către Fundația pentru SMURD prin achiziționarea primelor două centre mobile. Acest lucru a fost posibil cu ajutorul unui sprijin de 100.000 USD oferit de Rompetrol – KMG International. Centrele  au intrat în dotarea IGSU și sunt folosite pentru activitatea de formare în asistență medicală de urgență în:

  • regiunea Centru
  • București-Ilfov

Centre Mobile de Pregătire a Paramedicilor. Un parteneriat istoric

“Avem un parteneriat istoric cu SMURD de susținere a sistemului medical, pentru beneficiul pacienților și al cadrelor medicale, prin care am achiziționat aparatură, reabilitat spații în care se oferă tratament pacienților, până la facilitarea trainingului specializat pentru salvatori. Iar serviciile medicale de urgență și descarcerare reprezintă un pilon de bază al sistemului de sănătate, făcând de multe ori diferența între viață și moarte. Continuăm să susținem sectoare importante ale societății românești, printre care și sănătatea, educația, protecția mediului, așa cum am făcut și în ultimii 15 ani”, afirmă Iskander Abdibaitov – Chief Officer Dezvoltare Corporativă.

Citeşte şi Programul Tezaur 2021: Românii pot cumpăra titluri de stat începând cu 4 ianuarie

 

Citiți și despre: