Centre vaccinare COVID-19

Centre vaccinare COVID-19. Decizia luată de Ministerul Sănătăţii

10.01.2021

Centre vaccinare COVID-19. Ministerul Sănătății are în plan simplificarea modalității de înființare și a procedurii de autorizare a centrelor de vaccinare împotriva COVID -19. Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății, a anunțat, într-o videconferință cu reprezentanții direcțiilor de sănătate publică din teritoriu că Ministerul Sănătății lucrează la modificarea Ordinului comun al MS, MAI, MApN, MLPDA pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea și funcționarea centrelor de vaccinare împotriva COVID 19.

Centre vaccinare COVID-19. Ce spune ministrul Sănătăţii

„Vrem ca în cel mai scurt timp să simplificăm autorizarea și modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-Covid 19. Noile modificări vor prevedea ca centrele de vaccinare împotriva COVID-19 să fie înfiinţate prin decizia directorului executiv al direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti”, a transmis ministrul Sănătății reprezentanților DSP.

Centre vaccinare COVID-19. Direcțiile de sănătate publică județene sau a Municipiului București vor aviza temporar funcționarea centrelor de vaccinare. Acest lucru se realizează baza unei declarații pe proprie răspundere a conducerii unității privind respectarea condițiilor prevăzute în prezentele norme.

Pentru schimbarea destinației spațiului în care vor funcționa centrele de vaccinare vor fi necesare: acordul deținătorului/administratorului acestuia, pe baza căruia se emite hotărârea comitetului județean/al municipiului București pentru situații de urgență.

Centre vaccinare COVID-19. Verificări

Ministerul Sănătății a mai cerut direcțiilor de sănătate publică să dispună ca, în perioada următoare să fie efectuate verificări/evaluări în centrele de vaccinare astfel încât aceastea să funcționeze în parametrii legali. Astfel, se vor verifica:

  • respectarea regulilor generale de funcționare
  • respectarea circuitelor
  • dotarea spațiilor
  • kit-urile de vaccinare

Citeşte şi Autostrada A1 Arad – Timișoara: Cine a câştigat contractul?

 

 

 

Citiți și despre: