Stiri: Agricultura

Centru de cercetare si dezvoltare Corteva Agriscience

Corteva va deschide un nou centru de cercetare şi dezvoltare

17.03.2021

Centru de cercetare şi dezvoltare Corteva Agriscience. Compania a anunţat că va inaugura în prima jumătate a anului 2022 un centru de cercetare şi dezvoltare la Eschbach, în Germania. Prin urmare, este în construcție un nou centru consolidat de cercetare care va reuni științele integrate pentru câmp (Integrated Field Sciences, IFS) și ameliorarea plantelor. Facilitatea urmează să fie deschisă anul viitor.

Centru de cercetare şi dezvoltare Corteva Agriscience. Investiţie de 5,7 milioane de euro

Cu o investiție totală de 5,7 milioane de euro, situl integrat de cercetare și dezvoltare se bazează pe facilitățile existente și va permite Corteva Agriscience să efectueze studii privind protecția plantelor în contextul țintelor europene, la cel mai înalt nivel, și va funcționa ca un centru de excelență pentru studierea modului în care se dezvoltă rezistența.

„Aducând într-un singur loc ameliorarea plantelor și IFS, se facilitează și dezvoltarea de noi metode, precum evaluarea digitală a loturilor de testare cu ajutorul dronelor, teledetecția și utilizarea biologiei moleculare pentru a înțelege cum răspund bolile plantelor la noi moduri de acțiune”, anunţă compania.

Amplasat la granița franco-germană și în zona climatică de tranziție între Europa de Nord și de Sud, noul centru oferă o bază excelentă pentru efectuarea testelor de teren la aproape toate culturile relevante din Europa.

Centru de cercetare şi dezvoltare Corteva Agriscience. Obiective de Durabilitate

Construcția unui centru modern, eficient din punct de vedere energetic, dezvoltat pentru a atinge zero emisii de gaze cu efect de seră este în conformitate cu Obiectivele de Durabilitate Corteva Agriscience 2030, care includ un angajament pentru creșterea eforturilor de sustenabilitate ale centrelor sale.

Facilitatea din Eschbach va oferi, de asemenea, un imbold pentru economia locală, nu numai prin mutarea programelor europene de cercetare în acest centru, ci și prin suplimentarea echipei actuale formate din peste 20 de cercetători cu șase experți în gestionarea dăunătorilor, bolilor și a buruienilor.

O etapă importantă

Elliot Heffner, director pentru ameliorarea plantelor la Corteva Agriscience Europa, a declarat: „Reunirea IFS și ameliorării plantelor sub un singur acoperiș reprezintă o etapă importantă și ne va ajuta să oferim soluții avansate fermierilor din Europa. În conformitate cu obiectivele noastre privind durabilitatea, rămânem neclintit în angajamentul nostru de a dezvolta și implementa soluții agricole inovatoare și durabile în beneficiul clienților, consumatorilor și comunităților pe care le servim”.

Centru de cercetare şi dezvoltare Corteva Agriscience. Produse de care fermierii au nevoie

Andreas Huber, director pentru cercetare integrată al Corteva Agriscience Europa, a adăugat: „Corteva Agriscience se angajează să protejeze mediul înconjurător în timp ce oferă fermierilor produsele de care au nevoie pentru a-și proteja culturile. Odată cu creșterea cererii pentru produse de protecție a plantelor de origine naturală din partea consumatorilor, Eschbach se va concentra și asupra produselor biologice și a eficacității acestora împotriva dăunătorilor și bolilor prezente în Europa. Acest nou sit ne va permite să continuăm să inovăm, sprijinind fermierii pe măsură ce se îndreaptă spre practici mai durabile. ”

Citeşte şi Rata dobânzii 2021. Decizia luată de BNR