Stiri: Logistica

Centru de distribitie IKEA

IKEA deschide un centru de distribuţie în CTPark Bucharest West

15.09.2020

Centru de distribiţie IKEA. Dezvoltatorul de parcuri industriale şi logistice CTP a fost desemnat partenerul dezvoltator al joint venture-ului unic dintre IB Cargo şi Maersk, care urmează să opereze DC-ul IKEA Supply AG, în cea mai mare clădire din România, situată în incinta CTPark Bucharest West.

CTP România este lider de piaţă în domeniul dezvoltărilor industriale. Compania deţine o suprafaţă totală construită de peste 1.250.000 mp.

Centru de distribiţie IKEA. Un depozit de 75.000 mp.

Aşadar, CTP este dezvoltatorul ales să realizeze una dintre cele mai mari tranzacţii încheiate la sfârşitul anului trecut în România: un depozit de top, de 75.000 mp, în cel mare parc logistic din ţară, CTPark Bucharest West.

Operaţiunea face parte dintr-un proces lung şi complex, care a durat aproape un an până la definitivare. La ora actuală se conturează într-un proiect care va fi pe deplin funcţional până la mijlocul anului viitor. Clădirea, deja ridicată, urmează să fie finalizată de către CTP până la sfârşitul acestui an, în timp ce setarea cadrului pentru desfăşurarea operaţiunilor de către IB Cargo şi Maersk va mai dura câteva luni.

Centrul de distribuţie IKEA ocupă aproximativ două treimi din cea mai mare clădire de logistică din România din cadrul CTPark Bucharest West. Este vorba de 75.000 mp. din 140.000 mp.

Ce spune conducerea CTP România?

„Ne bucurăm să facem parte din acest proiect mult dorit şi de către alţi jucători din industria noastră. Avem un produs excelent, iar clienţii noştri, IB Cargo, Maersk şi, de asemenea, IKEA Supply AG, companie multinaţională cu standarde foarte ridicate, ne confirmă acest lucru prin alegerea făcută”, spune Ana Dumitrache, country manager CTP.

CTPark Bucharest West se află pe Autostrada A1, la km. 23. Suprafaţa totală a parcului logistic este de 241,2 hectare.

Citeşte şi Producţia industrială a României, scădere de 14,9% în perioada ianuarie-iulie 2020. Datele INS