Stiri: Sanatate

Centru de Tratament cu Protonoterapie

Centru de Tratament cu Protonoterapie: Anunțul făcut de Ministerul Sănătății

14.05.2024

Centru de Tratament cu Protonoterapie. Ministerul Sănătății a lansat consultarea de piață pentru proiectarea, construcția și dotarea „Centrului de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament cu Protonoterapie”.

Astfel după semnarea Ordinului de Ministru prin care se înființează Grupul tehnic de lucru pentru construirea Centrului Naţional de Protonoterapie în valoare de 70 de milioane de euro, Ministerul Sănătății lansează etapa de consultare de piață pentru serviciile integrate: proiectare, execuție și dotare, necesare dezvoltării proiectului.

Cele mai moderne resurse terapeutice

”Accesul pacienților oncologici la cele mai moderne resurse terapeutice rămâne o prioritate pentru MS. Va fi construit singurul centru de protonoterapie din sud-estul Europei. Ministerul Sănătății se implică direct pentru ca această metodă avansată de tratament a pacienților oncologici să fie realizată în cel mai scurt timp. După realizarea celor 7 centre noi de radioterapie, asigurarea accesului la radioterapia stereotactică, continuăm cu cea mai mare investiție în echipamente medicale destinate pacienților oncologici”, a declarat Prof. Univ. Dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății.

”Nu doar scriem proiecte. Le dezvoltăm și le finalizăm. Pentru prima oară, protonoterapia va putea fi făcută în România”, a continuat ministrul Sănătății.

Centru de Tratament cu Protonoterapie. Crearea unui cadru coerent și corect

Prin lansarea consultării de piață, Ministerul Sănătății urmărește crearea unui cadru coerent și corect în care se va înregistra documentația de atribuire. În consecință, întreaga procedură se va înregistra într-un cadru transparent, corect și competitiv, în conformitate cu legislația în vigoare.

”Demarăm consultarea de piață, care se va finaliza la 31 mai. Ritmul de astăzi îmi dă încredere că putem demara licitația în luna august. Vom avea primul Centru Național de Protonoterapie din regiune și mă bucur că reușim să îl construim aici, în România”, a declarat Alexandru Rogobete, secretar de stat.

Investiția totală în noul Centru de Excelență pentru Diagnosticare și Tratament este estimată la 70 de milioane de euro și susținută din fonduri structurale europene.

Citește și Cele mai active firme pe piața închirierii de spații industriale în primul trimestru din 2024