Stiri: Logistica

Centru logistic VeroTherm

VeroTherm pregătește deschiderea primului centru logistic al companiei din afara țării, în Marea Britanie

17.11.2023

Centru logistic VeroTherm. Producătorul român de polistiren și mortare uscate VeroTherm intenționează să deschidă primul centru logistic din afara țării, în Marea Britanie, în vederea extinderii operațiunilor companiei pe piețele externe. Noul centru logistic va fi amenajat în Londra, în zona stadionului Wembley și va funcționa ca punct de vânzare și livrare a produselor VeroTherm.

Acest demers este realizat în parteneriat cu firma Essential Green Solutions Limited, coordonată de oamenii de afaceri Oves Jasat și Ionel Giuran.

Investiția în amenajarea centrului logistic

Investiția în amenajarea centrului logistic se va ridica în această etapă la 250.000 euro și va fi utilizată cu precădere pentru amenajarea spațiului la standardele optime desfășurării activității.

„Obiectivele noastre de a ne extinde în afara României ramân un deziderat și considerăm că piața britanică aduce multe oportunități de dezvoltare a afacerii noastre. Urmărim cu atenție industria în care activăm și în acest moment în Marea Britanie sunt oferite o serie de facilități celor care își anvelopează locuințele în vederea creșterii eficienței energetice și reducerii emisiilor de CO2. Pe fondul unei cereri crescute pe această piață, dar și a puterii de cumpărare, oferim un avantaj competitiv, atât din punct de vedere al prețurilor, cât și al calității și capacității de livrare. Preconizăm că spațiul va fi funcțional la începutul anului viitor, dar acest lucru va depinde de finalizarea procesului de autorizare.”, a declarat Vicențiu Mocanu, General Manager VeroTherm.

Centru logistic VeroTherm. Produse

În centrul logistic din Londra vor fi disponibile exclusiv produse marca VeroTherm, precum diferite tipuri de polistiren, adezivi, plăci de armare, dibluri, profile de aluminiu, amorse, vopsea structurată și lavabilă, precum și alte accesorii.

Pentru anul 2024, VeroTherm a bugetat o investiție de aproximativ 15 milioane de euro, investiție care va fi direcționată pentru finalizarea și punerea în funcțiune a fabricilor de lângă București.

Capacitate de producţie

Compania VeroTherm este activă pe piața locală din anul 1998. Fabrica din Râmnicu Vâlcea are în prezent o capacitate de producţie de 750.000 de metri cubi de polistiren şi de 100.000 de tone de mortare uscate pe an. VeroTherm își va dubla capacitatea de producție odată cu deschiderea fabricilor de lângă București, preonizată pentru Q3 2024.

Compania deține afaceri și pe segmentul rezindențial. VeroTherm a demarat acum câțiva ani proiectul rezindențial VeroTherm Villas din Craiova, cu o investiție ce atinge valoarea de 40 de milioane de euro.

Citește și VeroTherm investește în extinderea capacităților de producție