Stiri: Retail

Centrul comercial Colosseum

Centrul comercial Colosseum se extinde: Ce magazine noi se deschid în acest mall?

17.01.2019

Centrul comercial Colosseum, situat în nord-vestul Bucureștiului, a cărui extindere a intrat ȋn linie dreaptă prin semnarea contractului cu antreprenorul general şi demararea lucrărilor, reprezintă cea mai importantă dezvoltare din sectorul de retail din Capitală din ultimii trei ani. Tot în această perioadă, puterea de cumpărare la nivelul Bucureștiului a crescut cu aproximativ 20%.

Centrul comercial Colosseum. 20.000 de metri pătrați

Colosseum, va fi extins printr-un corp nou cu o suprafaţă ȋnchiriabilă de aproximativ 20.000 de metri pătraţi. Noul corp va fi destinat:

  • retailerilor de fashion & beauty (45%)
  • leisure & entertainment (30%)
  • food & beverage (12%)

Retailerii vor ȋntări poziţia Colosseum pe piaţa de retail a Bucureștiului, ȋntr-o perioadă cu o ofertă redusă de spaţii noi de retail.

În urma extinderii, Colosseum va ajunge la o suprafaţă comercială de 54.500. Aceasta este a doua cea mai mare schemă de retail din sectorul 1 al Capitalei şi a şaptea la nivelul Bucureștiului, conform datelor Cushman & Wakefield Echinox.

Centrul comercial Colosseum. Casa Presei

Proiectul va deservi o zonă a oraşului ȋn plină dezvoltare rezidenţială, aproape de noul pol de birouri din zona Casa Presei şi cu o ofertă redusă de spaţii comerciale, în condițiile în care pe o rază de aproximativ şase kilometri ȋn jurul Colosseum nu există niciun proiect de retail modern.

În plus, proiectul va avea al doilea cinematograf multiplex din sectorul 1 şi al zecelea din Bucureşti.

Centrul comercial Colosseum. Ce spun reprezentanții Cushman & Wakefield Echinox?

„Densitatea de spaţii de retail modern la nivelul Bucureştiului este sub media altor oraşe din ţară, ȋn timp ce puterea de cumpărare per capita este semnificativ mai ridicată şi a continuat să crească susţinut ȋn ultimii ani, pe fondul majorării salariilor. În acest context, retailerii sunt ȋntr-o permanentă căutare de noi oportunităţi, iar extinderea Colosseum ȋntr-o zonă a Bucureştiului aflată ȋn plină dezvoltare a venit ȋn ȋntâmpinarea acestei cereri. Astfel, cu circa 10 luni ȋnaintea livrării, au fost ȋncheiate acorduri cu toţi chiriaşii pe suprafeţe mari, urmând ca ȋn perioada următoare să fie negociate cele câteva unităţi de mici dimensiuni rămase de ȋnchiriat”, a spus Bogdan Marcu, Partener, Retail Agency, Cushman & Wakefield Echinox.

Centrul comercial Colosseum. Cine sunt noii chiriași?

Noii chiriaşi ai centrului comercial sunt:

  • operatorul de cinematografe Happy Cinema,
  • reţeaua de centre de fitness World Class,
  • peste 20 de magazine de fashion & beauty,
  • 12 restaurante şi cafenele.

Aceștia se vor adăuga unui mix deja solid, care cuprinde nume precum Carrefour, Leroy Merlin, Altex, JYSK, LC Waikiki, Sport Vision sau Pepco, printre cei mai performanţi şi dinamici retaileri de pe piaţa locală.

Citește și Noul Renault Kadjar, disponibil și în România. Ce prețuri are?