Centrul de Arși din Tg. Mureș

Centrul de Arși din Tg. Mureș, o investiție de 322 milioane de lei

Centrul de Arși din Tg. Mureș. Ministerul Sănătății, prin Unitatea de Management al Proiectului Băncii Mondiale, a finalizat licitația pentru construcția Centrului de Arși Gravi de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Tg. Mureș.

Noul centru va avea 7 nivele.

Centrul de Arși din Tg. Mureș. Funcțiuni

Aria construită – desfășurată va fi de 24.577 mp și va avea următoarele funcțiuni: centru de arși cu 5 paturi pentru pacienți critici, 10 paturi pentru terapie intermediară și pentru microchirurgie și chirurgie reconstructivă, secție ATI cu 57 de paturi și 25 de săli de operație distribuite pe două etaje.

Investiția se ridică la 322 de milioane de lei și va fi asigurată de Ministerul Sănătății prin Banca Mondială.

Ordonanța Guvernului

În martie 2023, Executivul a aprobat Ordonanța pentru finanţarea activităților cuprinse în Acordul de împrumut (Proiectul privind reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calității şi eficienței sistemului sanitar) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 17 iunie 2014 şi în Acordul de împrumut (Finanțare adițională pentru Proiectul privind reforma sectorului sanitar îmbunătăţirea calității şi eficienței sistemului sanitar) dintre România şi Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, semnat la Bucureşti la 11 iunie 2021.

Centrul de Arși din Tg. Mureș. Actul normativ prevede alocarea, de la bugetul de stat, a sumei de 343 milioane lei, necesară pentru continuarea lucrărilor de construcție și operaționalizare a trei centre care vor asigura tratamentul pacienților cu arsuri grave din România.

Astfel, se asigură continuitatea finanțării celor 3 centre de mari arși și după data de 1 ianuarie 2025, atunci când acordurile de împrumut cu Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare se vor încheia.

Citește și Spitalul Orășenesc Sinaia: Ce decizie a luat Guvernul?