Test HPV Synevo.

Centrul de chirurgie cardiovasculară pentru copii va fi inaugurat în mai

24.02.2015

Începând cu luna mai, pacienții români vor beneficia de un nou Centru de chirurgie cardiovasculară pentru copii, în cadrul Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii “Grigore Alexandrescu” , conform Ministerului Sănătăţii.

Ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a inspectat ieri stadiul lucrărilor la Centrul de chirurgie cardiovasculară și Unitatea de Primiri Urgențe, departamente aflate în construcție. De asemenea, ministrul a vizitat și secția de chirurgie plastică și reparatorie care a fost modernizată și reabilitată.

Nicolae Bănicioiu a fost anunţat de către conducerea unității sanitare că, până la începutul lunii mai lucrările la centrul de chirurgie cardiovasculară vor fi finalizate, urmând ca departamentul să fie echipat complet cu aparatura modernă necesară din fonduri asigurate de către Ministerul Sănătății.

 “Toți acești pași reprezintă confirmarea că anul trecut nu am stat degeaba. În acest an vor fi finalizate două departamente foarte importante din cadrul unității sanitare, UPU și centru de chirurgie cardiovasculară. Ministerul Sănătății a deblocat deja 119 posturi pentru angajarea personalului necesar funcționării centrului de chirurgie cardiovasculară. Chiar săptămâna aceasta se va organiza primul concurs pentru ocuparea postului de chirurg cardiovascular”, a declarat ministrul Sănătății.

La finalul întâlnirii ministrul Nicolae Băncioiu a subliniat importanța managementului unităților sanitare în dezvoltarea serviciilor medicale și a felicitat echipa de la Spitalul Grigore Alexandrescu, asigurând-o de întreg sprijinul Ministerului Sănătății.

Citiți și despre: