Centrul de vaccinare nr. 5 Romexpo.

Sancţiuni pentru Centrul de vaccinare nr. 5 din cadrul Romexpo

22.03.2021

Centrul de vaccinare nr. 5 Romexpo. Ministerul Sănătății a fost informat că o echipă de inspectori din cadrul Direcției de Sănătate Publică a municipiului București a efectuat în 17 martie 2021 un control la Centrul de vaccinare nr. 5 din cadrul Complexului Expoziţional Romexpo din București după ce o persoană a sesizat că i-a fost administrat vaccinul Moderna, în loc de vaccinul Pfizer pentru cea de-a doua doză.

Centrul de vaccinare nr. 5 Romexpo. Ce au constatat inspectorii DSP

În urma verificărilor efectuate, inspectorii DSP București au constatat că, la nivelul centrului de vaccinare, nu sunt întocmite proceduri şi protocoale de lucru, iar personalul medical și auxiliar nu este instruit privind modul de lucru pentru fiecare etapă (triaj epidemiologic, întregistrarea pacientului cu scanarea cărții de identitate, îndrumare către cabinet, vaccinare, supraveghere postvaccinare și eliberarea adeverinței).

Centrul de vaccinare nr. 5 Romexpo. Amenzi

Ca urmare, au fost aplicate trei sancțiuni contravenționale, în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 857/2011 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele din domeniul sănătăţii publice, Art. 33, lit. k., astfel:

– A fost aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 20.000 de lei pentru Centrul aparținând de Complexul Multifuncțional Caraiman pentru neîntocmirea procedurilor/protocoalelor și neinstruirea personalului în ceea ce privește modul de lucru și administrarea vaccinurilor Pfizer și Moderna;

– O sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru medicul coordonator pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru și
neinstruirea personalului;

– O sancțiune contravențional în valoare de 2.000 de lei asistentului medical pentru nerespectarea protocoalelor/procedurilor de lucru.

Citeşte şi QUALITANCE are un nou director de vânzări. Cine a preluat această funcţie?