Sanatate

Centrul Medical Topmed

Centrul Medical Topmed, inovație și excelență în servicii de sănătate

01.04.2024

Centrul Medical a făcut investiții semnificative în aparatură și echipamente medicale pentru a îmbunătăți serviciile medicale oferite. Înființat în 1996, Centrul Medical Topmed a cunoscut o evoluție remarcabilă în cei 28 de ani de activitate, devenind un pilon important, nu doar în sectorul privat al sănătății din județul Mureș, dar și din România. De la un cabinet privat de medicină internă și ecografie, Centrul Medical Topmed a dobândit statutul de spital, având în prezent 80 de paturi de internare continuă, 46 de paturi de internare de zi, o Policlinică cu toate specialitățile, un laborator performant și un departament de imagistică competitiv.

Cu trei puncte de lucru în Târgu Mureș și câte unul în Sighișoara și Reghin, Centrul Medical Topmed oferă servicii de top în întreaga regiune. Această expansiune a permis spitalului să ofere o gamă largă de investigații și servicii medicale, acoperind astfel nevoile medicale ale pacienților. De-a lungul timpului, Centrul Medical a făcut eforturi constante pentru a-și îmbunătăți portofoliul de servicii medicale, investind în echipamente și tehnologii de vârf. De asemenea, a fost acordată prioritate consolidării echipei de medici și personal medical, ceea ce a reprezentat garanția îngrijirilor de cea mai înaltă calitate pe care spitalul o oferă pacienților săi.

Cu trei puncte de lucru în Târgu Mureș și câte unul în Sighișoara și Reghin, Centrul Medical Topmed oferă servicii de top în întreaga regiune

De mai bine de 6 ani, Topmed are cel mai mare ambulatoriu de specialitate din județul Mureș, prin cel mai mare număr de servicii medicale raportate lunar către CJAS Mureș. Această accesibilitate permite pacienților din întreaga regiune să beneficieze de îngrijiri medicale înalt calitative într-un singur loc.

„De la medicina de familie și până la specialități precum cardiologia intervențională, laboratorul de analize, imagistica medicală, chirurgia și reproducerea asistată, pacienții Topmed beneficiază de toate aceste servicii esențiale sub același acoperiș. Astfel, nu mai este necesar să călătorească către alte clinici pentru investigații detaliate, câștigând timp prețios în stabilirea mai rapidă a diagnosticului și începerea tratamentului”, ne-a declarat Dr. Gomotirceanu Adriana Maria, Managerul Centrului MedicalTopmed.

Centru de oncologie, hematologie și radioterapie Topmed

Topmed a înființat de asemenea un centru de oncologie, hematologie și radioterapie care a devenit un avanpost de diagnostic rapid și de precizie, precum și de tratament, folosind cele mai utilizate, dar și cele mai inovative tratamente oncologice. Centrul Medical Topmed a făcut investiții constante în echipamente și tehnologii medicale de ultimă generație, inclusiv două acceleratoare liniare de particule pentru radioterapie, două aparate RMN din care unul de 3 Tesla, singurul de acest tip din județ, două computere tomograf, ecografe performante, aparate de radiologie digitală, mamografe cu tomosinteză (3D), osteodensitometre pentru întregul corp și multe altele.

Toate aceste investiții au consolidat capacitatea centrului medical Topmed de a oferi servicii medicale de înaltă calitate și de a răspunde dinamic nevoilor în schimbare ale pacienților și comunității.GE-HealthCare

Investițiile realizate de Topmed de-a lungul timpului au consolidat capacitatea centrului medical de a oferi servicii medicale de înaltă calitate

În plus, Centrul Medical Topmed din Târgu Mureș oferă o gamă largă de facilități de laborator și imagistică medicală pentru a contribui la diagnosticul și tratamentul pacienților. Aceste facilități de laborator și imagistică medicală sunt esențiale pentru diagnosticul corect și rapid al pacienților, furnizând informații critice despre starea lor de sănătate și facilitând identificarea și monitorizarea diferitelor afecțiuni medicale.

„Aceste facilități permit medicilor să evalueze starea pacienților aflați sub tratament, eficacitatea tratamentelor și să ajusteze planurile de tratament în funcție de nevoile individuale ale pacienților. Un mare avantaj pentru pacienți este reprezentat de faptul că toate aceste laboratoare sunt localizate într-un singur loc, ușurând astfel accesul la serviciile medicale necesare”, afirmă Managerul Topmed.

Investiții în aparatură și echipamente medicale

În ultimii ani, Centrul Medical Topmed a făcut investiții semnificative în aparatură și echipamente medicale pentru a îmbunătăți serviciile medicale oferite. Printre cele mai recente investiții se numără upgradarea acceleratoarelor liniare de particule pentru realizarea radioterapiei stereotactice, absolut necesară unor anumite tipuri de tumori, achiziția unui RMN performant cu putere de 3 Tesla și a unui mamograf digital cu tomosinteză, toate acestea fiind tehnologii aduse în premieră în județul Mureș, dar și echiparea secției de anestezie și terapie intensivă cu un compartiment USTAC necesar intervenției în ischemii acute coronariene.

Aceste facilități includ:

  • Laboratorul de analize medicale, care efectuează o largă varietate de teste hematologice, biologice, imunologice și markeri tumorali, aflate în mare parte în contract cu CJAS.
  • Laboratorul de genetică și biologie moleculară, care efectuează teste PCR pentru a detecta și identifica diferite tipuri de infecții virale și bacteriene, inclusiv COVID-19, dar și mutații genetice.
  • Departamentul de imagistică medicală din sediul Topmed Târgu Mureș, care oferă o gamă variată de servicii și este dotat cu două aparate de Rezonanță Magnetică Nucleară (RMN), două tomografe computerizate (CT) dotate cu lasere în vederea simulării planului de tratament pentru pacienții radioterapeutici, aparat de radiologie digitală, un mamograf digital cu tomosinteză (3d), ecografe moderne, osteodensitometre.

În ultimii ani, Centrul Medical Topmed a făcut investiții semnificative în aparatură și echipamente medicale pentru a îmbunătăți serviciile medicale oferite

Inaugurarea departamentului de reproducere asistată

În anul 2023, Topmed a inaugurat departamentul de reproducere asistată, care permite cuplurilor să beneficieze de cele mai avansate tehnici în drumul lor spre a deveni părinți. Echiparea completă a acestui departament a fost necesară pentru a răspunde celor mai exigente cerințe din domeniu. Aceste investiții au avut un impact semnificativ asupra calității și eficienței tratamentelor oferite.

Echipamentele de ultimă generație din cadrul Topmed permit medicilor să diagnosticheze și să trateze afecțiunile medicale, indiferent de natura lor, cu o precizie mai mare, oferind în același timp tratamente mai personalizate și eficiente. De asemenea, aceste echipamente avansate facilitează efectuarea intervențiilor medicale complexe și minim invazive, reducând riscul de complicații și timpul de recuperare pentru pacienți.Zimmer

În anul 2023, Topmed a inaugurat departamentul de reproducere asistată, care permite cuplurilor să beneficieze de cele mai avansate tehnici în drumul lor spre a deveni părinți

Totodată, Centrul Medical Topmed reprezintă locul în care se efectuează intervenții complexe laparoscopice pentru cura radicală a cancerului colo-rectal, operații de sleeve gastric, de hernie sau eventrații cu materiale înalt calitative, de colecist, precum și de cancer mamar sau tiroidian. Departamentul de neurochirurgie rezolvă hernii de disc prin operații minim invasive, dar și operații complexe de spondilosinteze și vertebroplastii.

„În cadrul angajamentului nostru pentru îmbunătățirea calității vieții pacienților, prin Programul Național de Endoprotezare, oferim proteze gratuite de genunchi, șold, umăr și cot. Se efectuează de asemenea revizii de proteză, intervenții de puncții-biopsii, recoltare de celule stem și relocare în zonele cu procese distructive etc. Se efectuează tratamentul fracturilor, dar și infiltrații cu substanțe care refac cartilajul sau substanțe antiinflamatoare pentru oprirea durerii”, precizează Dr. Adriana Maria Gomotirceanu.

Topmed, singurul spital din Mureș care oferă gratuit radioterapie stereotactică

În prezent, spitalul se află în proces de obținere a aprobării pentru a intra în Programul Național de Boli Cardiovasculare, care vizează tratamentul pacienților cu stenoze arteriale severe prin proceduri de dilatare percutană. În același timp, Centrul Medical Topmed a devenit, începând din acest an, singurul spital din județul Mureș care oferă radioterapie stereotactică gratuit prin Programul Național de Oncologie, o procedură avansată de tratament a cancerului care se diferențiază față de radioterapia clasică prin precizie sporită și doză mărită de radiații, administrată în ședințe mai puține.

Cea mai importantă realizare din ultimul an la Spitalul Topmed este îmbunătățirea acceleratoarelor liniare de particule pentru a putea realiza radioterapie stereotactică. Această tehnologie reprezintă un progres semnificativ în tratarea tumorilor de dimensiuni mai mici, prin aplicarea unei doze precise și mărite de radiații, protejând în același timp țesuturile sănătoase din jurul tumorii. Prin reducerea numărului de sesiuni necesare, acest lucru nu doar optimizează tratamentul, dar și reduce disconfortul pacientului și costurile asociate.

Cea mai importantă realizare din ultimul an la Spitalul Topmed este îmbunătățirea acceleratoarelor liniare de particule pentru a putea realiza radioterapie stereotactică

Radioterapia stereotactică este una dintre cele mai moderne forme de tratament împotriva cancerului la nivel mondial.

„Important de menționat este faptul că acest tratament este disponibil gratuit pentru pacienți, fiind decontat de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate, astfel că aceștia beneficiază de îngrijire medicală de înaltă calitate fără a suporta costuri financiare suplimentare. Acest progres reprezintă un angajament continuu al Spitalului Topmed de a oferi acces la tehnologii avansate și tratamente inovatoare pentru pacienții săi”, subliniază reprezentantul centrului medical.

Angajament față de inovație și excelență medicală

Aceste programe de tratament și intervenții medicale în premieră demonstrează angajamentul Topmed față de inovație și excelență medicală și contribuie la poziționarea Spitalului Topmed ca un jucător de top în domeniul sănătății, având un impact semnificativ asupra pacienților și comunității în ansamblu. Totodată, Centrul Medical organizează anual, la Târgu-Mureș, Conferința Medicală Multidisciplinară, un eveniment esențial care va ajunge în 2024 la cea de-a VIII-a ediție, fiind creditat de către Colegiul Național al Medicilor cu puncte de educație medicală continuă.

Această conferință reprezintă un forum important în care medici din diverse specialități se reunesc pentru a discuta teme de interes major, punând accent pe abordarea multidisciplinară în diagnosticarea și tratarea problemelor medicale ale pacienților. La ultima ediție, aproximativ 500 de medici din peste 40 de specialități medicale au participat, atât în format online, cât și fizic, evidențiind interesul și importanța acestui eveniment în comunitatea medicală.

Topmed organizează anual, la Târgu-Mureș, Conferința Medicală Multidisciplinară, un eveniment esențial care va ajunge în 2024 la cea de-a VIII-a ediție

Centrul Medical Topmed contribuie la dezvoltarea profesională continuă a personalului medical, prin acordarea de concedii de studiu pentru participarea la conferințe specializate, atât la nivel național, cât și internațional sau înscrierea la cursuri de perfecționare.

„Ne preocupăm să organizăm periodic cursuri pentru personal, precum cursuri de urgență și prim ajutor sau cursuri de igienă. În plus, în anul 2023, am derulat un curs special pentru îmbunătățirea competențelor în utilizarea calculatorului, facilitând astfel o eficiență sporită în activitatea noastră”, afirmă Dr. Gomotirceanu.

Direcțiile strategice pentru dezvoltarea viitoare a Spitalului Topmed

În 2023, Spitalul Topmed a înregistrat o creștere financiară în paralel cu creșterea adresabilității pacienților, datorată în principal extinderii portofoliului de servicii și investițiilor în aparatură și echipamente medicale de ultimă generație. Previziunile pentru anul în curs sunt optimiste, ca urmare a continuării politicilor de dezvoltare a firmei.

De-a lungul parcursului său, Centrul Medical s-a angajat în mod constant într-un proces de îmbunătățire a gamei sale de servicii medicale. Acest lucru a implicat investiții semnificative în echipamente și tehnologii de vârf, pentru a se asigura că pacienții beneficiază de cele mai moderne și eficiente tratamente disponibile. În plus, s-a acordat o atenție deosebită consolidării echipei de medici și personal medical, garantând astfel furnizarea îngrijirilor de cea mai înaltă calitate pentru toți cei care apelează la serviciile spitalului.

De-a lungul parcursului său, Centrul Medical s-a angajat în mod constant într-un proces de îmbunătățire a gamei sale de servicii medicale

„În perioada următoare, direcțiile strategice pe care le urmăm pentru dezvoltarea viitoare a Spitalului Topmed includ extinderea rețelei de clinici, diversificarea serviciilor medicale și investiții în tehnologie și inovație. De asemenea, ne concentrăm pe îmbunătățirea calității serviciilor și creșterea satisfacției pacienților”, a declarat, în încheiere, Dr. Gomotirceanu Adriana Maria, Managerul Centrului Medical Topmed.

Citește și https://jurnaluldeafaceri.ro/euromaterna-un-spital-la-standarde-internationale/