Stiri: Companii

CEO Conference – Shaping the Future.

CEO Conference – Shaping the Future va avea loc pe 22 mai 2019

13.05.2019

CEO Conference – Shaping the Future va avea loc pe 22 mai 2019 la Stejarii Country Club din București. Evenimentul va fi organizat sub tematica „Slowbalization – How to build the organization of the future”.

CEO Conference – Shaping the Future. Subiecte dezbătute

Conferința reunește top CEOs din țara noastră. Aceștia vor discuta despre noile tendințe la nivel regional și internațional care vor influența modul în care companiile din România își vor dezvolta propriile afaceri în perioada imediat următoare.

De asemenea, evenimentul aduce în discuție și:

 • noua logică a competiției
 • noi modele de creștere
 • revoluția recalificării forței de muncă
 • cum se pot combina cele mai bune calități ale forței de muncă umane și a capabilităților roboților
 • etapele inovării transformaționale.

CEO Conference – Shaping the Future. Speakeri

La eveniment vor fi prezenți pentru a arăta cum redesenează în prezent noua organizație a viitorului următorii speakeri:

 • Dominic Bruynseels, CEO – FIRST BANK
 • Virgil Șoncutean, CEO – Allianz-Țiriac Asigurări
 • Violeta Luca, General Manager – Microsoft România
 • Iulian Trandafir, CEO – Farmexpert
 • Ondrej Safar, Country Manager – CEZ Group România
 • Wolfgang Schulz, General Manager – BMW Group România
 • Mihnea Craciun, Deputy Head of România – EBRD
 • Alexandru Reff, CEO – Deloitte România

CEO Conference – Shaping the Future. Un eveniment premium

“CEO Conference – Shaping the Future, evenimentul premium organizat anual de DoingBusiness.ro s-a consacrat drept cea mai bună platformă prin care liderii companiilor pot obține idei și informații care pot transforma modul în care își conduc organizația. Prezentăm în fiecare an experiențe unice, soluții noi, funcționale și utile în redesenarea propriile strategiilor. În 2019, prezentăm în premieră în România o temă care a fost dezbătută la începutul acestui an de cei mai importanți lideri ai lumii – tendința „Slowbalization”. Vrem să arătăm managerilor din România cum pot să redeseneze organizația viitorului’’, a declarat Dumitru Ion, CEO Doingbusiness.ro.

La eveniment sunt așteptați peste 150 de CEO, Directori Generali, investitori, antreprenori, precum și alți factori de decizie pentru a discuta despre modul în care companiile înțeleg să-și ajusteze sau să își accelereze afacerile pentru a răspunde cât mai eficient noilor trenduri economice, sociale, tehnologice și legislative din anul în curs.

CEO Conference – Shaping the Future. Interviu în exclusivitate cu Adjiedj Bakas

În plus, în premieră, în România, DoingBusiness.ro va prezenta la CEO Conference și un interviu în exclusivitate cu Adjiedj Bakas, autorul cărții ,,Noua Renaștere’’. Este vorba de cel care a introdus în dicționarul financiar mondial un nou termen ,,Slowbalization’’.

,,În următorii 50 de ani vom experimenta mult mai multe schimbări decât în ultimii 5000 de ani”, declară Adjiedj Bakas. Acesta mai afirmă că ”Globalizarea încetinește. Noul naționalism, regionalismul și patriotismul capătă amploare, în timp ce conceptul de globalizare nemărginită stagnează. În plus, datorită transformării digitale, inteligenței artificiale și robotizării, devine din ce în ce mai ieftin să produci local’’.

CEO Conference – Shaping the Future.  Ce reprezintă noțiunea de Slowbalization?

Vorbind despre ,,Slowbalization’’, Adjiedj Bakas a explicat cum deschiderea granițelor ca urmare a globalizării a transformat țările din Estul și Sudul Europei în state furnizoare de așa numiți ,,youngsters’’. ,,Italia, Portugalia, România își exportă tinerii promițători în Germania sau Scandinavia. Deja îmbătrânirea populației este o problemă care devine din ce în ce mai severă în aceste state. Este important pentru state precum România să încerce să inverseze procesul de emigrare. Migrația dinspre alte popoare nu este o soluție’’, crede Bakas, care afirmă că ,,nu poți construi un viitor pe baza copiilor altor națiuni’’.

Acesta oferă și soluția: ,,Mulți oameni din Suedia, Franța sau Olanda încep să cumpere proprietăți în Portugalia sau Ungaria și își mută activele și fondurile de pensii în aceste țări. România poate beneficia și se poate alătura acestei tendințe’’. ,,Până acum, câștigătorul procesului de slowbalization este China, iar printre posibilii pierzători se pot afla state precum Suedia, Franța sau Marea Britanie. China, Rusia și Statele Unite vor fi principalele puteri într-o lume multipolară, condusă de către chinezi’’, crede Bakas, în timp ce ,,Europa devine rapid un mare Disneyland în aer liber, cu turiști din toată lumea. Industria de turism din România poate beneficia de acest trend extrem de puternic’’.

Bakas mai vede pentru România și posibilitatea capitalizării evoluției demografice mondiale.

,,Populația lumii crește în fiecare zi cu 220.000 de persoane. Așa că industria agricolă și alimentară are mare viitor, poate produce enorm pentru export. Între timp, industria globală de IT crește rapid. Românii sunt buni la asta și se pot aștepta la o creștere fantastică’’, a mai declarat Adjiedj Bakas pentru CEO Conference – Slowbalization. How to redesign the organization of the future.

Mai multe detalii despre acest interviu în exclusivitate, veți regăsi la CEO Conference – Shaping the Future și pe portalul www.doingbusiness.ro.

Înregistrarea la eveniment se poate face pe pagina: www.ceoconference.ro.

Citește și Rețeaua REGINA MARIA a preluat centrul medical Pozimed Constanța