Stiri: Agricultura

CEO Corteva.

Corteva are un nou CEO

05.11.2021

CEO Corteva. Consiliul de administrație Corteva Inc. a anunțat numirea lui Chuck Magro în funcţia de director executiv al companiei, începând cu data de 1 noiembrie 2021. De asemenea, el se va alătura și Consiliului de administrație al companiei.

”Chuck deține o experiență vastă, recunoscută în industria agriculturii prin creșterea profitabilă a business-ului, cu precădere prin inovare și execuție excelentă. Pe parcursul celor 10 ani de leadership puternic în cadrul companiilor Nutrien, cât și Agrium, Chuck a condus integrarea și crearea celei mai mari companii de inputuri agricole, servicii și soluții din lume și a implementat o cultură bazată pe un angajament clar cu focus pe excelența operațională și pe promovarea soluțiilor agricole sustenabile. Consiliul nostru are mare încredere că el este liderul potrivit pentru a continua impulsul nostru puternic și pentru a crea o valoare semnificativă pentru investitori pe termen scurt și lung”, a declarat Greg Page, Independent Chairman Corteva.

O experienţă vastă

Chuck Magro a ocupat recent funcția de director executiv al Nutrien și aduce companiei Corteva o experiență vastă în conducerea companiilor agricole globale, sprijinind în același timp crearea de valoare semnificativă pentru toți partenerii.

James C. Collins, Jr. se va retrage din Corteva la sfârșitul anului. Acesta va lucra împreună cu Chuck Magro pentru a asigura o tranziție de succes.

Ce spune noul CEO al Corteva?

“Corteva s-a impus ca cea mai importantă companie mondială de tehnologie agricolă și sunt încântat să dezvolt în urma aportului generat de către Jim Collins și această echipă extraordinară”, a declarat Chuck Magro. Cu o tradiție de neegalat în inovație, relații excepționale cu consumatorii și sustenabilitate în prim plan, avem o oportunitate incredibilă de a accelera creșterea Corteva. Compania Corteva deține toate atuurile pentru a progresa în transformarea agriculturii, ajutând astfel fermierii să devină mai productivi și mai sustenabili și în același timp permițându-ne să hrănim o populație în creștere, găsind noi modalități de a proteja planeta. Sunt nerăbdător să încep”.

Biografie Chuck Magro

Chuck Magro a fost președinte și director executiv al Nutrien de la lansarea companiei în 2018 până în aprilie 2021. Înainte de această poziție, timp de patru ani, Magro a fost președinte și director executiv al Agrium. Este vorba de compania care a fuzionat cu PotashCorp pentru a crea Nutrien.

Înainte de numirea sa ca Chief Executive Officer al Agrium în 2014, domnul Magro a deținut o varietate de alte roluri cheie de conducere, inclusiv:

  • Chief Operating Officer
  • Chief Risk Officer
  • Executive Vice President Corporate Development
  • Vice President Manufacturing

El s-a alăturat Agrium în 2009, după o carieră productivă cu NOVA Chemicals.

Chuck Magro deţine un rol activ în Consiliul de Investiții al Planului de Pensii din Canada. De asemenea, a fost:

  • vicepreședinte al Asociației Internaționale al Îngrășămintelor
  • președinte și membru al consiliului de administrație al Institutului de Îngrășăminte
  • administrator al Consiliului pentru Inițiativa privind sistemele alimentare a Forumului Economic Mondial

În plus, noul CEO al Corteva a coordonat cu succes și a conceput în mod sustenabil sistemele alimentare la nivel global.

Chuck Magro deține:

  • o licență în Științe Aplicate (Inginerie Chimică) de la Universitatea Waterloo
  • un Master în Administrarea Afacerilor de la Universitatea din Windsor

O tranziţie uşoară

“În numele companiei Corteva și al întregului Consiliu, aș dori să îi mulțumesc lui Jim Collins pentru contribuțiile memorabile aduse companiei, cât si pentru primii doi ani ca și companie independentă. Ca urmare a eforturilor lui Jim și a unei viziuni clare, Corteva deține cultura, capacitățile și strategia pentru a-și valorifica oportunitatea unică de a crea valoare și de a merge mai departe. Suntem deosebit de recunoscători că va lucra cu Chuck pentru a asigura o tranziție ușoară”, a adăugat Greg Page.

Citeşte şi Corteva anunţă câştigătoarele programului TalentA