Stiri: Energie

CEO E.ON Romania

E.ON România are un nou CEO. Cine va prelua această funcţie?

12.05.2021

CEO E.ON România. Volker Raffel este CEO al E.ON România. Acesta va prelua noua funcţie începând cu data de 1 august. El va prelua atribuţiile de la Manfred Paasch, care se va retrage din funcţie. De asemenea, Dragoş Bărbulescu, în prezent director general adjunct/ director financiar al E.ON România va fi noul director general al Delgaz Grid, compania de distribuţie din Grupul E.ON România.

CEO E.ON România. Membru al board-ului companiei

Într-o primă etapă, începând cu 1 mai, Volker Raffel a devenit membru al board-ului, fiind responsabil de Afaceri Corporatiste, Strategie, Juridic şi Conformitate, în calitate de director general adjunct al E.ON România.

El s-a alăturat Grupului E.ON în 1999, iar în ultimii ani a deţinut diverse funcţii de conducere, cea mai recentă fiind de Director pentru Managementul Energiei, Comunicare şi Coordonare la PreussenElektra, compania de energie nucleară a grupului. A fost implicat chiar de la începutul intrării E.ON pe piaţa românească de energie, începând cu 2004, şi a lucrat până în 2005 ca director general adjunct al fostei companii E.ON Moldova Distribuţie, având astfel ocazia să cunoască piaţa de energie din România.

„Am revenit cu plăcere în România, unde constat că s-au făcut progrese uriaşe în ultimul deceniu şi mă bucur să găsesc şi o echipă solidă şi experimentată împreună cu care vom aduce schimbări în bine pentru clienţii noştri. Sunt foarte recunoscător că eu şi Manfred Paasch vom avea timp până în august pentru o tranziţie bună”, a declarat Volker Raffel.

Dragoş Bărbulescu va fi directorul general al Delgaz Grid

Tot de la 1 august, Dragoş Bărbulescu, în prezent director general adjunct/ CFO al E.ON România va fi noul director general al companiei Delgaz Grid.

Rolul de director financiar îi va reveni lui Mirko Strube. În plus, acesta va fi responsabil de Digitalizare/ IT, HR şi alte funcţiuni suport, în calitate de director general adjunct al E.ON România.

Aceste modificări vin după ce, începând cu data de 1 mai, Claudia Griech a preluat funcţia de director general al E.ON Energie România, având responsabilitatea integrală a segmentului Soluţii Clienţi, atât aria B2C, cât şi B2B. Totodată, va îndeplini şi rolul de membru al Board-ului E.ON România.

CEO E.ON România. Consiliul Director

Ca urmare, de la 1 august, Volker Raffel (CEO), Mirko Strube (CFO, Digitalizare/ IT, HR şi alte funcţii suport), Claudia Griech (Soluţii Clienţi) şi Dragoş Bărbulescu (Distribuţie) vor forma Consiliul Director al E.ON România.

Grupul german E.ON este unul dintre liderii pieţei de energie. Companiile-fanion ale grupului sunt Delgaz Grid şi E.ON Energie România. Acestea desfăşoară activităţi de distribuţie, respectiv de furnizare a energiei şi a soluţiilor energetice pentru 3,3 milioane de clienţi.

De la intrarea pe piaţa din România, E.ON a investit 1,8 miliarde de euro, în principal în modernizarea reţelelor. Totodată, valoarea contribuţiilor virate la bugetul de stat şi bugetele locale se ridică la 2,5 miliarde de euro.

Citeşte şi Proiectul E.ON Drive a ajuns la aproximativ 100 de staţii de încarcare pentru maşinile electrice