Stiri: Sanatate

Saturn Bidco preia Steliau International.

Ceres Pharma vrea să preia compania Dacia Plant

07.10.2022

Ceres Pharma vrea să preia compania Dacia Plant. Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care Ceres Pharma NV preia compania Dacia Plant SRL de la Radu Ionescu-Heroi și Călin Ioan Ianța. Autoritatea va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal.

Ceres Pharma, o companie belgiană

Ceres Pharma este o companie belgiană, care se ocupă cu dezvoltarea, producția și distribuția medicamentelor, dispozitivelor medicale, biocidelor, cosmeticelor, suplimentelor alimentare și preparatelor farmaceutice. Compania este activă în România prin două filiale: Viva Pharm S.R.L. și Ceumed S.R.L.

Dacia Plant produce suplimente, produse alimentare din plante, inclusiv ceaiuri și, într-o mică măsură, alimente, precum gemuri și sucuri naturale, dar și produse cosmetice, precum creme de mâini.

Legea concurenței

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. 21/1996, această operaţiune este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Autoritatea de Concurenţă va evalua această concentrare economică în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege.

Citește și Consiliul Concurenței declanșează o analiză pe piața de retail farmaceutic