Stiri: Companii

Certificari CHEP

CHEP a primit certificarea EcoVadis Platinum

07.04.2021

Certificări CHEP. Furnizorul de soluții pentru supply chain a obținut ratingul EcoVadis Platinum pentru sistemul de management al sustenabilității în 2020. Este vorba de nivelul cel mai înalt de recunoaștere oferit de către organizația cu cea mai mare reputație în evaluarea sustenabilității afacerilor.

Aşadar, compania intră în top 1% la nivel global din 75.000 de companii active în 200 de sectoare economice evaluate în cadrul acestei ediții, după 5 ani consecutivi în care a obținut EcoVadis Gold. EcoVadis Platinum a fost acordat CHEP Europe pentru practici responsabile în ariile:

  • mediu înconjurător
  • practici la locul de muncă
  • drepturile omului
  • etica
  • integrarea sustenabilităţii în procesele de achiziţii

Certificări CHEP. Un model de business circular

În 2021, Grupul Brambles, compania mamă și cel mai mare furnizor logistic din lume care operează un model de business circular, semnatară a Pactului Global Compact al ONU, a fost desemnată compania internațională nr. 2 din punctul de vedere al sustenabilății la nivel global în publicația Barron’s a Indicelui Dow Jones. Compania a fost inclusă, de asemenea, în prestigioasa listă Corporate Knights a celor mai sustenabile companii din lume 2021 Global 100 Ranking.

Aceste recunoașteri sunt rezultatul obiectivelor de sustenabilitate ale Brambles atinse pe parcursul anilor trecuți, inclusiv:

  • „zero despăduriri”
  • „zero deșeuri la groapa de gunoi”
  • o reducere globală de 33% a emisiilor de CO2

CHEP și-a prezentat recent noua strategie de sustenabilitate până în anul 2025. Compania urmărește să dezvolte lanțuri de aprovizionare regenerative.

Certificări CHEP. Un impact pozitiv

Iñigo Canalejo, Director de Sustenabilitate și Relații Guvernamentale CHEP EMEA a afirmat: „Suntem extrem de mândri să primim încă o recunoaștere a eforturilor noastre în zona sustenabilității. Ca pionieri ai economiei circulare, ne-am străduit în permanență să ne reducem impactul operațional, iar acum vrem să facem încă un pas și să evoluăm de un impact „mai mic” la un impact net pozitiv asupra planetei și societății.”

Obiectivele de durabilitate ale CHEP 2025 reflectă această nouă abordare regenerativă care se bazează pe o strategie numită Efecte pozitive pentru planetă, pentru economie și pentru comunitate.

„Ambițiile noastre în zona de supply chain regenerativ și angajamentul pe care ni-l luăm privind un viitor sustenabil, materializate prin aderarea la obiectivul economic ambițios de a limita încălzirea globală la maximum 1,5 °C prevăzut de Pactul Global al Națiunilor Unite, ne vor ajuta să ne menținem poziția de lider și în anii viitori, să avem un impact cu adevărat pozitiv asupra planetei, societății și comunităților și să aducem schimbări durabile în viața oamenilor”, spune Canalejo.

Citeşte şi CHEP – soluții de optimizare financiară pentru Supply Chain