CET Constanta insolventa

CET Constanța, în insolvență. Cine este administratorul judiciar?

31.05.2019

CET Constanța insolvență. CITR a fost numit administrator judiciar provizoriu în procedura insolvenței Societății de termoficare Electrocentrale Constanța S.A. (CET Palas) la cererea acesteia, în ședința de pe 24 mai 2019 a Tribunalului Constanța.

CET Constanța insolvență. Situația financiară a companiei

Deschiderea procedurii a fost inițiată pe fondul situației financiare curente a societății, rezultată din neîncasarea creanțelor de la clienți, pierderile generate de vechimea infrastructurii de transport și acumularea datoriilor înregistrate la furnizori și alți parteneri.

CET Palas vizează procesul de reorganizare, al cărui scop este consolidarea și performanța furnizorului unic de agent termic din municipiul Constanța.

CET Constanța insolvență. Reorganizarea companiei

Adrian Lotrean, Senior Partner CITR: „Pentru echipa CITR, acest proiect reprezintă o nouă provocare în domeniul energetic. Ne-am propus reorganizarea companiei și ne vom canaliza expertiza și eforturile către modernizarea și eficientizarea platformei de producție. Ne concentrăm pe redarea fiabilității și valorizarea acesteia, astfel încât compania să ofere servicii de calitate populației din Constanța.”

CET Constanța insolvență. Măsuri

Planul de măsuri care urmează să fie definit este menit să asigure modernizarea capacităților de producție ale societății și continuitatea furnizării agentului termic către consumatori.

“Urmărim ca, la finalul implementării planului de reorganizare, să putem rămâne, pentru o perioadă lungă de timp, în serviciul cetățenilor ca o societate sănătoasă din punct de vedere financiar și performantă din punct de vedere tehnologic. Îi asigurăm pe constănțeni că nu va fi afectată continuitatea alimentării cu agent termic. Totodată, avem încredere și ne bazăm pe echipa CITR pentru a atinge aceste rezultate” au declarat reprezentanții conducerii CET Palas.

CET Constanța insolvență. Adunarea creditorilor

Următorii pași în procedură sunt depunerea tabelului preliminar de creanțe și prima adunare generală a creditorilor, care va avea loc pe 05.08.2019.

CITR are o experiență amplă în proiecte de insolvență în domeniul energiei, având în portofoliul său proiecte ca Hidroserv, CET Arad sau CET Oradea.

Societatea Electrocentrale Constanța S.A. este principalul producător de energie termică sub formă de apă fierbinte (peste 95%) necesară încălzirii și preparării apei calde menajere, ce furnizează agent termic pentru sistemul de alimentare centralizată cu energie termică al consumatorilor din municipiul Constanța.

Citește și Franciza Grace Couture Cakes a fost lansată la nivel național

 

 

 

 

Citiți și despre:

2 păreri la “CET Constanța, în insolvență. Cine este administratorul judiciar?

  1. Pingback: Ziua Copilului 2019 - Beneficii pentru angajati | Jurnalul de Afaceri

  2. Pingback: Piata bauturilor racoritoare din Romania 2019 | Jurnalul de Afaceri

Comentariile nu sunt permise.