Stiri: IT&C

Investitii CFR SA 2021

CFR Călători introduce WiFi gratuit în trenuri

17.05.2016

Pasagerii care vor călători cu cele mai nou modernizate vagoane ale CFR Călători au posibilitatea, începând de luni, de a se conecta gratuit la internet via Wi-Fi, în vagoanele marcate cu ”Orange Wi-Fi Zone”.

Soluția tehnică are la bază Orange Business WI-FI și acces de mare viteză pentru sute de dispozitive conectate simultan. Propunerea operatorului de telefonie mobilă de a derula proiectul pilot în parteneriat a fost acceptată cu deschidere, cu atât mai mult cu cât implementarea nu a necesitat alocare de resurse financiare din partea CFR Călători.

Indiferent de rețeaua de telefonie mobilă utilizată, pasagerii au acces gratuit la internet pe toată durata călătoriei, după ce, în prealabil vor completa un scurt chestionar.

Serviciul este disponibil pe următoarele rute și trenuri:

București Nord – Constanța și retur

București Nord – Buzău și retur

Trenurile au o compunere standard de câte 5 vagoane modernizate: un vagon clasa 1, patru vagoane clasa a 2-a, și fiecare dintre acestea va avea semnal Wi-Fi.

„Dincolo de provocările pe care le întâmpinăm în activitatea noastră, încercăm ca printr-o politică de îmbunătățire a serviciilor să satisfacem într-o măsură cât mai mare așteptările pasagerilor. Suntem în contact cu oamenii și considerăm că este important pentru clienți să aibă acces la servicii diversificate, în pas cu evoluția noilor tehnologii. Wi-Fi-ul în tren face parte din gama așteptărilor pe care o parte dintre clienții noștri știm că le au. Acest proiect de test vine tocmai în întâmpinarea lor”, a declarat Directorul General CFR Călători, Iosif Szentes.