Stiri: Logistica

CFR Călători reia circulaţia trenurilor pe ruta Caracal – Corabia

07.10.2015

CFR Călători a anunţat că de astăzi reia circulația trenurilor pe ruta Caracal – Corabia. Beneficiarii direcți ai acestei rute sunt navetiștii: elevi, studenți și persoane al căror loc de muncă depinde de legătura cu localitățile limitrofe.

„Prin aceasta decizie, CFR Călători răspunde numeroaselor solicitărilor sosite din partea cetățenilor și a autorităților locale, asigurând astfel conectarea locuitorilor din zona cu orașe importante din țară precum București, Craiova, Slatina, Roșiori și cu alte localități de pe harta feroviară a județelor Olt, Teleorman, Vâlcea și Dolj”, au anunţat reprezentanţii CFR .

Șase trenuri vor parcurge distanța Caracal – Corabia și retur în circa o ora si vor deservi locuitorii tuturor localităților din parcurs (Corabia, Vișina Veche, Vișina, Studina, Studinița, Frasinet, Deveselu, Grupa Tehnica Caracal și Canton 239+700).Acestea vor circula în regim Regio, accesibile din punct de vedere al prețului de achiziție al biletelor de călătorie. Un bilet clasa a 2-a costa 7 lei, un abonament lunar cu număr nelimitat de călătorii 147 lei, iar pentru elevi și studenți un abonament lunar costă 73,5 lei, aceștia beneficiind de 75 % reducere din tariful inițial de transport.

În plus, trenurile R 9400 / R 9409 în relația Piatra Olt — Caracal și retur vor avea orarul adaptat la ora de plecare la legătură cu noile trenuri.