Stiri: Logistica

CFR Călători: Se circulă în condiţii de iarnă. Niciun tren nu este anulat

05.01.2016

Circulația feroviară se desfășoară, în continuare, în condiții de iarnă, însă nu a fost anulat niciun tren dintre cele peste 1.200 de garnituri ale CFR Călători care circulă zilnic pe rețeaua feroviară. Potrivit CFR Călători, până la ora 9,00, au sosit în Gara de Nord București cu întârzieri de aproximativ 60 de minute trenurile IR 1742 Satu Mare — Oradea — București și IR 1782 Pitești — București Nord. Trenul IR 1696 Timișoara Nord — București Nord a avut o întârziere de 40 minute.

CFR a mai precizat că întrucât este o situație în evoluție, sunt posibile și alte întârzieri și/sau modificări.

“Recomandăm pasagerilor ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condițiile meteo și să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească”, conform sursei citate.

În situația apariției unor defecțiuni la instalația electrică/de încălzire, pe fondul temperaturilor foarte scăzute, personalul de tren va redistribui călătorii, în măsura posibilităților, în alte vagoane și le va acorda asistența necesară.

În plus, în toate unitățile CFR Călători se intervine constant pentru deszăpezire și pentru asigurarea condițiilor necesare desfășurării în siguranță a călătoriei cu trenul’ și ‘sunt pregătite locomotive Diesel de rezervă, au fost suplimentate echipele de intervenție, iar garniturile de tren sunt verificate înainte de plecarea în cursă.

CFR Călători mai menționează că pasagerii pot primi, la cerere, contravaloarea biletelor pentru eventuale parcursuri neefectuate, conform Regulamentului de transport pe calea ferată în vigoare.