Stiri: Finante

Modernizare gări.

CFR Călători solicită ANAF rectificarea listei datornicilor la bugetul de stat

06.05.2016

CFR Călători solicită Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) rectificarea listei debitorilor în care apare eronat cu obligații restante la bugetul de stat și la bugetul asigurărilor sociale de stat de circa 10,8 milioane lei.

Conform companiei, CFR Călători nu înregistrează obligații fiscale restante la bugetul de stat și la bugetul asigurărilor sociale de stat.

„La data de 4 mai 2016, am sesizat Agenția Națională de Administrare Fiscală despre o neregulă în Lista debitorilor din comunicarea oficială a Ministerului Finanțelor Publice — ANAF. În această listă, la poziția 38, SNTFC CFR Călători SA figurează în mod eronat”, au afirmat reprezentanții CFR Călători.

Aceştia au mai spus că în aprilie, prin mai multe documente transmise oficial de către ANAF, li s-a comunicat faptul că CFR Călători nu înregistrează obligații fiscale restante la bugetul de stat și la bugetul asigurărilor sociale de stat, întrucât acestea sunt solicitate la compensare cu TVA de recuperat în valoare de aproximativ 10,8 milioane lei, cifră care apare în tabelul debitorilor dat publicității.