Mersul Trenurilor 2021

CFR: Circulația trenurilor este adaptată la condițiile meteo nefavorabile

18.01.2018

Compania Națională de Căi Ferate ‘CFR’ SA a anunţat că traficul feroviar este deschis pe toate magistralele de cale ferată, circulația trenurilor fiind însă adaptată la condițiile meteo nefavorabile înregistrate pe raza județelor aflate sub Cod Portocaliu și Cod Galben de vânt puternic și ninsori viscolite.

La această oră, echipele de intervenție verifică sistemul de alimentare cu energie electrică pe firul II între stațiile Timișu de Sus și Dârste, unde este semnalată o lipsă de tensiune în firul de contact, iar în intervalul orar necesar operațiunilor de verificare și intervenție, traficul feroviar pe această distanță se va desfășura doar pe firul I.

De asemenea, în cursul nopții de 17 spre 18 ianuarie 2018, circulația feroviară a fost întreruptă temporar, de la ora 21.45 la ora 01.50, între stațiile Băile Tușnad și Tușnad Sat, unde personalul feroviar a intervenit pentru eliberarea liniei de cale ferată peste care s-au prăbușit 11 copacii de pe versanți, dar și pentru remedierea deranjamentelor tehnice de la linia de contact. Circulația a fost redeschisă la ora 01.50, iar cele 5 trenuri de călători, care au staționat temporar în gări, și-au reluat traficul în condiții de siguranță.

În continuare, echipele feroviare fac verificări permanente pe toate secțiile de cale ferată de pe raza județelor aflate sub incidența celor două coduri de vreme nefavorabilă, iar pe segmentele unde situația o impune se va interveni operativ cu personal și utilaje, astfel încât să menținem operațional traficul pe toate magistralele.

„Pasagerii sunt rugați ca înainte de plecarea la drum să se informeze telefonic la Gara CFR din localitatea de plecare pentru informații actualizate despre mersul trenului cu care intenționează să călătorească. CFR SA îi asigură pe călători că toate măsurile operative întreprinse în această perioadă de angajații feroviari au ca principal scop circulația trenurilor în condiții de siguranță”, a mai anunţat CFR.

 

 

 

Citiți și despre: