Stiri: Logistica

Investitii CFR Infrastructura

CFR investeşte 3,6 milioane lei pentru reparaţia infrastructurii feroviare

12.05.2016

Compania Naţională de Căi Ferate CFR SA continuă programul de întreţinere şi reparaţii curente la componentele infrastructurii feroviare, care are drept scop ridicarea restricţiilor de viteză şi îmbunătăţirea gradului de confort pe raza judeţelor Dolj, Mehedinţi, Olt şi Argeş.

Valoare totală estimată a lucrărilor este de 3,6 milioane lei, iar sursa de finanţare este asigurată din fonduri de la bugetul de stat.

Astfel, ieri, la sediul Sucursalei Regionale CF Craiova a avut loc deschiderea ofertelor pentru procedura de licitaţie deschisă Consolidarea terasamentului de cale ferată de la km 280+000-280+300, între staţiile Răcari şi Filiaşi, contract care include expertiză tehnică, elaborarea proiectului tehnic şi execuţia lucrărilor. Documentaţii complete au depus asocierea de firme SC Wiebe România SRL-SC Baicon Impex SRL şi SC 2 Invest SRL, comisia de evaluare urmând a analiza în perioada următoare documentele de calificare, propunerile tehnice şi cele financiare depuse de agenţii economici.

Lucrările de reparaţii curente la terasamente, poduri şi podeţe au drept scop ridicarea restricţiilor de viteză şi creşterea gradului de siguranţă pe intervalul de staţii Răcari – Filiaşi. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1.100.000 lei fără TVA.

Începând de marţi a intrat în vigoare şi contractul atribuit SC Vest Constructii SRL pentru consolidarea terasamentului în zona staţiei CF Strehaia, la km 311+300-311+350, lucrări în valoare de 1.400.000, care au drept scop creşterea vitezei prin aducerea infrastructurii căii la parametrii tehnici corespunzători circulaţiei în condiţii de siguranţă.