CFR IRLU

CFR IRLU iese din insolvență

30.07.2020

CFR IRLU iese din insolvență. Astfel, Societatea de Întreținere și Reparații Locomotive și Utilaje, cunoscută drept CFR IRLU SA, companie aflată în insolvență în portofoliul CITR, reintră în circuitul economic. Acest lucru se întâmplă după parcurgerea cu succes a unei soluții mixte de reorganizare în procedura insolvenței (Legea nr. 85/2014) și accesarea, în completare, a prevederilor OG nr. 6/2019 pentru restructurarea obligațiilor bugetare.

CFR IRLU iese din insolvență. O premieră naţională

Aplicarea coroborată a legii insolvenţei și a facilităților fiscale oferite de OG nr. 6/2019 este o premieră națională și setează un precedent de business de success. Această reușită poate fi replicată pentru restructurarea altor companii românești aflate în aceeași situație.

CITR încheie, prin urmare, prima procedură de anvergură din România care depășește practicile clasice aplicate în insolvență, prin restructurarea datoriilor ANAF în afara planului de reorganizare, și marchează o nouă etapă în domeniul restructurării de business și în acordarea unei noi șanse companiilor cu impact în economie.

CFR IRLU iese din insolvență. Ce spun reprezentanţii CITR?

„Încă de la adoptarea OG nr. 6/2019 am identificat o mare oportunitate de restructurare în accesarea coroborată a prevederilor acesteia cu procedurile de redresare disponibile în piață. Prevedeam în primă instanță beneficii majore pentru businessuri și pentru mediul economic prin aplicarea coroborată a OG 6/2019 cu concordatul preventiv – o procedură preinsolvență – timp în care a apărut și posibilitatea de aplicare a restructurării datoriilor bugetare în insolvență, cu condiția ca ieșirea din procedură să se realizeze în prealabil. De-a lungul timpului am demonstrat că multidisciplinaritatea echipei și buna coordonare în respectarea termenelor legale poate conduce la salvarea unora dintre cele mai mari și reputate businessuri din România. Considerăm ca această practică ar trebui aplicată tuturor companiilor aflate în insolvență care îndeplinesc condițiile legale de ieșire din procedură și care ar putea beneficia cu șanse reale de prevederile OG6/2019, prin restructurarea datoriilor bugetare în afara planului de reorganizare”, a declarat Aurel Podariu, Senior Partner CITR.

CFR IRLU este compania specializată în:

  • lucrări de revizii
  • lucrări de reparaţii
  • modernizări locomotive

De asemenea, compania este principala responsabilă cu mentenanța locomotivelor CFR Marfă.

Citeşte şi Vânzările Ariston Thermo 2019. Anunţul făcut de companie

 

 

 

Citiți și despre: