Stiri: Logistica

Investitii CFR Infrastructura

CFR SA a lansat licitaţia pentru modernizarea secțiunii Apața-Cața

02.10.2017

Compania Naţională de Căi Ferate “CFR” SA a lansat licitaţia deschisă pentru modernizarea subsecțiunii Apața-Cața, parte a tronsonului feroviar Braşov – Sighişoara. Valoarea totală estimată a contractului este de 2.867.944.000. RON fără TVA, sursa de finanţare fiind asigurată de Comisia Europeană prin Mecanismul pentru Interconectarea Europei (CEF), în proporţie de 81,74%, iar cofinanțarea în proporţie de 18,26% de la bugetul de stat.

Modernizarea secțiunii Apaţa – Caţa contribuie la atingerea obiectivului principal de promovare a mobilității sustenabile pe secțiunea Frontiera Ungară – Curtici – Arad – Simeria – Sighișoara – Brașov, prin:
– creșterea vitezei de circulație la 160 km/h
– reducerea duratei de transport
– creșterea siguranței feroviare
– facilităţi pentru accesul persoanelor cu mobilitate redusă
– introducerea sistemelor moderne de semnalizare şi de management al traficului
– îmbunătăţirea gradului de confort oferit călătorilor în staţiile de cale ferată.

Proiectul de modernizare pe această secţiune cuprinde o gamă variată de lucrări feroviare:
– infrastructură
– suprastructură
– lucrări de artă – poduri/podețe/viaducte/tuneluri
– electrificare și energoalimentare
– telecomunicații feroviare (inclusiv GSM-R)
– semnalizare feroviară (centralizare electronică și ETCS nivel 2)
– lucrări de construcții civile în stații

„Invităm companiile importante de profil să participe la această licitaţie, fiind convinşi de faptul că realizarea unui proiect de asemenea anvergură necesită o implicare serioasă pe termen lung şi o abordare profesionistă care la final va fi benefică pentru dezvoltarea transportului feroviar şi a economiei locale”, a declarat Marius Chiper, director general al CFR SA.

Anunţul de participare la procedura licitaţie deschisă, cu nr. 179350/29.09.2017, şi documentaţia de atribuire sunt disponibile în Sistemul Electronic al Achiziţiilor Publice (S.E.A.P.), la adresa www.e-licitatie.ro. Termenul limită pentru primirea ofertelor este 15.11.2017.