Stiri: Logistica

Aegean Airlines devine actionarul majoritar al Animawings.

Charter Sibiu – Egipt. Ce preţuri au biletele de avion?

08.03.2021

Charter Sibiu Egipt. Aeroportul din Sibiu a anunţat că introduce, în premieră de luna viitoare, curse charter către Sharm El-Sheikh, Egipt. Zborurile sunt operate în parteneriat cu turoperatorul Cocktail Holidays şi EgyptAir.

Charter Sibiu Egipt. Destinaţia Sharm El-Sheikh

Din luna aprilie, noi curse charter săptămânale vor fi operate de pe Aeroportul Internaţional Sibiu cu destinaţia Sharm El-Sheikh, din Egipt. Zborurile vor fi operate de către turoperatorul Cocktail Holidays cu compania aeriană EgyptAir şi vor pleca în fiecare zi de sâmbătă, în perioada 03.04 – 08.05.2021.

Lansarea campaniei de vaccinare la nivel mondial şi măsurile stricte de siguranţă sanitară luate de către operatorii turistici, atât interni, cât şi externi, a dus la o tendinţă de creştere a disponibilităţii de a călători a românilor. În acest context, mai ales datorită interesului crescut faţă de destinaţiile turistice din Egipt, turiştii români din zona Sibiului au acum la dispoziţie zboruri directe către celebra staţiune Sharm El-Sheikh.

„Conexiunea directă cu Sharm El-Sheikh e unul dintre primele semne ale revenirii la vieţile noastre post-Covid19 şi dovada că aeroportul sibian face toate demersurile pentru a crea noi posibilităţi de călătorie pe cale aeriană, adaptate la condiţiile actuale. Cu răbdare şi responsabilitate, vom depăşi această perioadă care ne-a încercat pe toţi şi ne vom bucura din nou de libertate fără restricţii!”, afirmă Daniela Cîmpean, preşedinta Consiliului Judeţean Sibiu.

Zboruri nou lansate

Introducerea charterelor de pe aeroportul din Sibiu începând cu luna aprilie vine la scurt timp după ce zboruri similare au fost lansate, în luna februarie, de pe aeroportul din Craiova, în colaborare cu turoperatorul Cocktail Holidays şi compania aeriană EgyptAir.

„Crearea unui context atractiv de călătorie în această perioadă este o prioritate pentru aeroportul sibian. Ne dorim să asigurăm opţiuni şi alternative de călătorie prin diversificarea segmentului de chartere de vacanţă convenabile pasagerilor noştri din punct de vedere al condiţiilor de călătorie actuale. Prin acest nou parteneriat încheiat cu reprezentanţii Cocktail Holidays se validează această abordare şi, în acelaşi timp, ne motivează în continuarea demersurilor de a susţine dezvoltarea relaţiilor de turism, atât la nivel local, cât şi la nivel de regiune”, declară Marius Ioan Gîrdea, directorul general al Aeroportului Internaţional Sibiu.

Charter Sibiu Egipt. Aeronave şi preţuri

Aeronavele operate pentru charterele cu destinaţia Sharm El-Sheikh fac parte din flota Airbus 220 Neo a companiei EgyptAir şi au o capacitate de 146 de locuri. În timpul celor trei ore de zbor, turiştii vor benefica de servicii de catering, Wi-Fi şi monitoare TV cu inflight entertainment.

„Tarifele pornesc de la 544 euro/pers pentru un sejur de 7 nopţi, iar pachetele Cocktail Holidays sunt complete, cu toate taxele incluse, plus asigurare medicală şi storno, Cocktail Travel Protection. Este cel mai complet produs de asigurare inclus in pachetele de călătorie de pe piaţă, având protecţia Covid inclusă atât înainte, cât şi în timpul călătoriei. Egiptul este o destinaţie cu vreme perfectă, multe activităţi şi mai ales sigură, care a mers foarte bine pe finalul anului trecut, dar şi acum, la început de 2021. Am mers în fiecare destinaţie operată pentru a vedea standardele de siguranţă şi a ne asigura că turiştii noştri vor avea o vacanţă sigură.

De exemplu, gradul de ocupare al hotelurilor nu depăşeşte 50% din capacitate pentru a respecta măsurile de distanţare. Fiind o destinaţie care cere teste Covid19 negativ, am pus la punct şi parteneriate cu clinici medicale, astfel încât turiştii noştri să beneficieze de un tarif special – 220 lei / pers – iar rezultatele sunt gata în 3 ore”, spune Dan Goicea, CEO Cocktail Holidays.

Citeşte şi Corteva Agriscience: „Inovația poate îmbunătății sustenabilitatea sistemelor alimentare”