Stiri: Sanatate

Chestionarul de exprimare a intenției de vaccinare pentru elevi.

Cum arată chestionarul de exprimare a intenției de vaccinare pentru elevi?

27.09.2021

Chestionarul de exprimare a intenției de vaccinare pentru elevi. Ministerul Sănătății a validat chestionarul de exprimare a intenției de vaccinare în rândul elevilor minori. Ministerul Educației va transmite acest document prin inspectoratele școlare județene. Astfel, începând de vineri, 24 septembrie 2021, chestionarul va fi transmis în unitățile de învățământ, prin intermediul inspectoratelor școlare județene. Acesta nu este obligatoriu, nu constituie obligație de vaccinare și va fi pus la dispoziția părinților în vederea completării.

Persoana desemnată pentru protecția sanitară la nivelul unității de învățământ, în conformitate cu dispozițiile ordinului comun al ministrului Sănătății și al ministrului Educației, va transmite Direcțiilor de Sănătate Publică (DSP) chestionarele completate de către părinți/tutori legali.

Chestionarul de exprimare a intenției de vaccinare pentru elevi. Acordul părinţilor

În cazul exprimării intenției de vaccinare, vaccinarea elevilor minori se va efectua numai cu acordul informat, exprimat în scris, în prezența părintelui/tutorelui legal al copilului.

Scopul completării chestionarului este sprijinirea celor care doresc să se vaccineze și beneficiază de acordul informat, exprimat în scris, al părinților sau reprezentanților legali, prin organizarea de echipe mobile de vaccinare în școli de către Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) și Direcțiile de Sănătate Publică.

Chestionarele nu necesită asumare prin semnătură și pot fi transmise și în format electronic.

Chestionarul se regăseşte pe site-ul edu.ro

Citeşte şi Vaccinarea elevilor 2021: Anunţul făcut de Comitetul Național de Vaccinare împotriva COVID-19