Industria de prelucrare a maselor plastice din ţara noastră trebuie să facă faţă provocărilor globalizării şi să deschidă porţile marilor schimbări, conform distribuitorului de echipamente pentru prelucrarea maselor plastice Chorus Engineering.
Astfel, introducerea noilor tehnologii inovatoare împreună cu un nou mod de abordare a activităţilor vor fi în masură să facă acest domeniul de activitate mai eficient şi mai competitiv şi în România.
„Din exterior, România a fost întotdeauna văzută ca o țară în care costurile de producție sunt reduse. Însă, pentru a ține pasul cu globalizarea și tot ceea ce implică acest proces, este necesar a fi mereu la curent cu noutățile și a se se axa pe modernizarea utilajelor și a echipamentelor, precum și a producției industriale, fără a uita de consumul de energie, impactul asupra mediului, eficiență și, nu în ultimul rând, fabricarea produselor de calitate la prețuri competitive”, au afirmat reprezentanţii Chorus Engineering.
Pe 10 Mai, la Sibiu, Chorus Engineering a organizat simpozionul „Innovation Day 2015” în cadrul unui eveniment organizat împreună cu partenerii săi Sumitomo (SHI) Demag, Sepro Group, Labotek SA și Frigel Firenze care a cuprins dezbateri asupra inovaţiilor şi a tehnologiilor inovative.
În cadrul evenimentului a fost prezentată şi o demonstrație live unei linii de producție de turnare prin injecţie bazată pe mașina de injecție „all electric” IntElect Sumitomo SHI Demag echipată cu robotul manipulator Sepro Succes 11, uscătorul Labotek DDM 180 şi sistemul compact de termocontrol al apei de răcire Frigel RAD 80/12.