Stiri: Sanatate

Chr. Hansen a cumpărat, pentru 73 de milioane euro, tulpina probiotică LGG®

28.11.2016

Chr. Hansen a cumpărat de la compania finlandeză Valio OY cea mai documentată tulpină probiotică din lume: LGG®, scopul achiziţiei fiind reprezentant de consolidarea poziţiei de lider în domeniul probioticelor.

Valoarea tranzacției este de 73 milioane euro, iar procedurile de achiziție s-au finalizat luna aceasta. Achiziția include și o unitate de producție în Tikkurila, Finlanda, unde momentan sunt produse tulpini LGG® și o serie de alte tulpini utilizate în fabricarea produselor lactate.

„Cererea pentru soluțiile naturale care îmbunătățesc sănătatea umană este tot mai mare. Este estimată o creștere cu 7-9% a soluțiilor microbiene pe diverse industrii. La nivel mondial, Chr. Hansen deține poziția de lider în furnizarea probioticelor pentru suplimente nutritive, produse lactate și formula pentru sugari, iar prin achiziția LGG® compania își consolidează platforma microbiană în toate cele trei categorii”, a anunţat Chr. Hansen, într-un comunicat de presă.

Alături de BB-12®, tulpină proprie Chr. Hansen, Lactobacillus rhamnosus GG (protejată sub marca LGG®), este cea mai documentată tulpină probiotică din lume. A fost utilizată în produse alimentare și suplimente nutritive din 1990, având un efect benefic dovedit asupra sistemelor gastrointestinal și imunitar. A fost analizată în peste 200 de studii clinice și este descrisă în mai mult de 800 de articole științifice.

“Unul dintre obiectivele strategiei noastre Nature’s No. 1 este să ne extindem afacerea prin intermediul soluțiilor microbiene pentru sănătatea umană. Tulpina LGG® și tulpina noastră probiotică BB-12® sunt cele mai documentate tulpini probiotice din lume, iar această achiziție ne permite să surprindem în totalitate potențialul mărcii LGG® în piețele pentru suplimente alimentare și formula pentru bebeluși, precum și să identificăm noi oportunități în industria produselor lactate”, a spus Cees de Jong, CEO Chr. Hansen Holding A/S.