Stiri: Energie

CICh Năvodari, achiziție de vehicule electrice

27.06.2019

Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari este un promotor activ al celor mai noi tehnologii pentru fertilizare din România. În ultima perioadă, combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari a omologat și introdus pe piață două tehnologii unice în România. Acestea sunt reprezentate de îngrășămintele pe bază de azot sau complexe cu degajare controlată a părții de azot – gama NG. Cea de-a doua tehnologie introdusă este reprezentată de gama de îngrășăminte pe bază de fosfor sau complexe cu potențiator de fosfor – Gama Amesal.

Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari, investiții în vehicule electrice

Combinatul a realizat investiții care au vizat reducerea emisiilor dar și protejarea mediului înconjurător, în valoare de peste 2,5 milioane euro. În plus, combinatul a investit aproape 150.000 de euro în vehicule electrice. Aceste vehicule urmează a fi folosite pentru transportul angajaților. Cele patru autoutilitare achiziționate recent vor asigura transportul angajaților din localitățile limitrofe către combinat. A fost achiziționată și o stație de încărcare electrică, capabilă să asigure o autonomie completă a serviciului de transport.

”Reducerea emisiilor de carbon pentru protejarea mediului înconjurător este o preocupare constantă a investitorului companiei încă de la lansarea pe piața românească. În cei 20 de ani de activitate, investițiile efectuate de noi, care au avut ca scop reducerea emisiilor poluante și protejarea mediului, s-au ridicat la peste 2,5 milioane de euro. Înlocuirea flotei care asigură transportul personalului nostru de la Năvodari este o decizie în linie cu această politică, dar și pentru că, în opinia noastră, acesta este viitorul. Dacă infrastructura ar permite și ar exista suficiente stații de încărcare în țară, am înlocui toate mașinile companiei cu vehicule electrice”, a declarat Cezara Vișan, director executiv al combinatului.

Combinatul de îngrășăminte chimice Năvodari, vehicule sută la sută ecologice

Autoutilitarele au fost furnizate de Renault România și au o autonomie de până la 250 de km. Stația de încărcare poate asigura încărcarea simultană a două vehicule. Pentru achiziționarea acestora, compania a accesat și facilitățile oferite de statul român. ”Am beneficiat de ecotichete rabla în sumă de 45.000 de lei pentru fiecare vehicul”, a explicat directorul executiv al companiei.

Cich Năvodari, cifră de afaceri de 106 milioane lei

Anul 2018 a fost încheiat cu o cifră de afaceri de 106 milioane lei. Pentru 2019, reprezentanții combinatului estimează o creștere cu minim 5% a afacerilor.

Citește și Savemob Group, cifră de afaceri de 2 milioane lei