Agricultura

CICh România mizează pe calitate şi tehnologii moderne

01.12.2015

Îngrăşămintele reprezintă una din cele mai importante investiţii din agricultură. CICh România, este, fără îndoială, pionierul şi liderul naţional al îngrăşămintelor dezvoltate cu tehnologia degajării controlate a masei de Azot.

CICh România este o societate pe acţiuni, cu capital integral privat, înfiinţată în anul 2002 care funcţionează pe platforma fostului Combinat de Îngrăşăminte Chimice din Năvodari. La baza succesului acestei companii stau cei peste 50 de ani de experienţă în producţia de îngrăşăminte chimice. De aceea, compania CICh România este partenerul ideal în obţinerea unui plan de nutriţie corect şi adaptat nevoilor culturilor, fiind capabilă să aducă la standardele actuale produse tradiţionale consacrate prin utilizarea celei mai noi tehnologii din domeniu.

„Misiunea CICh România, evidenţiată şi prin sloganul „pentru o bună creştere”, este de a susţine nutriţia corectă şi eficientă a plantelor, indiferent de tipologia lucrărilor agricole şi condiţiile climatice. În fond, aceasta este provocarea noastră zi de zi, să găsim soluţii pentru nevoile fermierilor, indiferent de varietatea culturilor şi a solurilor”, a declarat, pentru Jurnalul de Afaceri, Marcello Lambrughi, director comercial CICh România.

Amplasarea strategică, în apropiere de două porturi, unul cu deschidere la Marea Neagră şi unul cu deschidere la Dunăre, şi facilităţile logistice şi de stocare deţinute, fac din compania CICh România o adevărată forţă în domeniul agribusiness. 

Diversitate de produse 

Compania CICh România este singurul producător din România de Superfosfat Simplu şi alte reţete pe bază de Fosfor, produse omologate şi înregistrate în conformitate cu standardele naţionale şi internaţionale. „SSP (0-20-0) este un produs premium CICh România, cu un aport semnificativ de Fosfor, conţinând şi mezoelemente precum Ca, S, cât şi microelemente esenţiale în dezvoltarea plantelor (Fe, Mg, Zn), cu impact pozitiv asupra calităţii culturilor obţinute. Începând cu anul 2016, vom produce şi comercializa şi Triplu Superfosfat (0-46-0), ajungând astfel lider naţional al îngrăşămintelor pe bază de Fosfor”, a explicat directorul comercial al CICh România.

Recent, CICh România a lansat gama PREMIUM NS, compusă din 2 sortimente de îngrăşăminte pe bază de Azot şi Sulf, ajungând astfel la cel mai complet portofoliu de îngrăşăminte de acest tip, existent pe piaţa din România. În cadrul acestei game se remarcă produsul PREMIUM NS 40 (40%N + 14% SO3), una din reţetele care asigură un echilibru optim între aportul de Azot si Sulf, atât de important pentru nutriţia plantelor.

Întotdeauna la dispoziţia fermierilor din România, CICh România are în portofoliu numeroase sortimente de îngrăşăminte solide, lichide, foliare, dar şi bio, oferind producătorilor agricoli strategii de fertilizare corect formulate cu randament de producţie crescut.

De asemenea, compania le recomandă fermierilor gamele de îngrăşăminte NG şi NGOOO cu degajare controlată a masei de Azot, ce le va oferi rezultate excelente şi o creştere cu până la 30% a randamentului culturilor. „Prin această tehnologie se reduc drastic pierderile de Azot, plantele primind şi necesarul esenţial de micro şi macroelemente. Suntem lider pe piaţă pentru aceste produse care au înregistrat o creştere semnificativă în ultimii 2 ani, si suntem convinşi  că sunt reţete de succes care vor încânta fermierii şi în viitor”, ne-a spus Marcello Lambrughi.

Pentru o recoltă bogată de grâu, orz, porumb, rapiță şi floarea soarelui, compania CICh România vine în ajutorul fermierilor cu două alte game de produse care au înregistrat creşteri semnificative în ultimii 2 ani, Turbostart, compusă din îngrăşăminte microgranulate cu efect starter, şi gama de produse foliare cu roluri esenţiale de prevenire şi tratare a carenţei unor elemente esenţiale precum Bor-ul. De asemenea, oferim si produse cu efect biostimulator, coadjuvant, penetrant şi antispumant în procesul de nutriţie şi creştere optimă a plantelor.

Se spune că, de cele mai multe ori, aparitia unei probleme este cea care duce la găsirea  unor noi soluții și în această manieră s-au dezvoltat și produsele companiei CICh România. Conform directorului comercial al companiei, în general, problemele care apar în domeniul agricol sunt legate de PH-ul apei utilizate de către fermieri și necunoașterea atributelor solului, factori ce pot duce la aplicarea unui plan de fertilizare inadecvat.

„Promovăm efectuarea analizelor de sol prin intermediul echipei naționale de vânzări, care este aproape de fermieri și oferă suport specializat. Discutând despre analize, o altă problemă pe care o constatăm este cea a necunoașterii proprietăților apei folosite de către fermieri. În general, apele din România au un pH alcalin, nefiind potrivite pentru aplicarea soluțiilor foliare. Ca raspuns la această problemă, oferim produsul NITRACID ce reduce semnificativ valorile pH-ului din soluțiile nutritive și de protecție aplicate culturilor”, ne-a declarat Marcello Lambrughi.

Acesta a explicat că se observă deschiderea fermierilor pentru produse noi, conștienți fiind că îngrăşămintele reprezintă unul din factorii determinanţi pentru obţinerea unor culturi bogate. 

Utilaje pentru stocarea cerealelor şi sistemului SILOBAG 

Pe lângă producţia de îngrăşăminte, CICh România comercializează si cel mai evoluat sistem de stocare a cerealelor în silozuri orizontale-sistemul SILOBAG, deja consacrat  în România.

Silobag–urile sunt soluţia ideală pentru depozitarea cerealelor uscate. Conservarea obţinută fără nici un fel de tratamente termale sau insecticide se bazează, în principal, pe caracteristica sacilor de a genera o închidere ermetică care se auto-saturează cu dioxid de carbon, asigurând o conservare optimă timp de 12 luni sau mai mult.

Compania a început să promoveze acest sistem în anul 2010 şi a observat un interes substanţial din partea fermierilor. Fermele mari sunt cele care manifestă cel mai mare interes, în contextul în care eficientizarea costurilor şi accesarea noutăţilor din domeniu se numără printre preocupările principale ale acestora.

Sistemul reprezintă o investiţie cu costuri reduse în raport cu beneficiile generate, cu cheltuieli minime de gestionare, şi oferă spaţiu suplimentar atunci când se aşteaptă o producţie bună, permiţând începerea recoltatului în condiţii optime, fără întârzieri şi fără pierderi calitative şi cantitative. Sistemul permite stocarea de producţii variate precum porumb, grâu, orz, soia, orez, rapiță, floarea-soarelui etc, sacii fiind constituiţi din mai multe straturi de polietilenă coextrudati şi protejaţi de razele ultra-violete, apă și îngheţ.

„Procesul de stocare este simplu şi se realizează cu două utilaje pe care le comercializăm, însăcuitorul Compact 9 şi extractorul pentru cereale. Însăcuitorul dezvoltat cu ultima tehnologie din domeniu, oferă precizie, rapiditate şi performanţă în procesul de introducere a producţiilor agricole în silobags, atingând o capacitate de 200-250 de tone/h în funcţie de greutatea cerealelor”, ne-a explicat Marcello Lambrughi. 

Planuri de viitor

Investiţiile efectuate pentru modernizarea infrastructurii oferă oportunitatea de a furniza servicii logistice variate şi de calitate. Combinatul de Îngrăşăminte Chimice Năvodari a investit considerabil în spaţiile de depozitare având o capacitatea totală de aproximativ 200.000 tone, dintre care 100.000 tone în hale acoperite şi alte 100.000 de tone în spaţii neacoperite. Spaţiile de depozitare sunt reprezentate de hale acoperite şi platforme betonate, putându-se depozita atât produse ambalate, cât şi produse în vrac.

„Anul acesta am început investiţiile de modernizare a liniei de producţie pentru Superfosfat Simplu (SSP) şi Triplu Superfosfat (TSP), obiectivul nostru la finalizarea acestora fiind poziţionarea pe piaţa din România ca cel mai mare producător de îngrăşăminte pe bază de Fosfor. Estimăm că vom atinge acest obiectiv în anul 2016”, a spus directorul comercial al CICh România.

Compania a investit şi în echipamente şi utilaje de ultimă generaţie, linii de ambalare noi şi moderne, putând astfel să asigure livrările către fermieri în timp util, fără întârzieri. În plus, având avantajul de a deţine o cale ferată proprie si conectată la reţeaua naţională, compania a investit considerabil în aceeastă direcţie, dorind să valorifice acest avantaj competitiv şi să îl menţină la standarde ridicate.

 

2002 este anul văzut de conducerea CICh România ca un nou start, fiind anul în care a fost reluată producţia de SSP. După aceea, în următorii 8 ani, compania s-a dezvoltat şi axat pe producţia şi comercializarea îngrăşămintelor clasice si concomitent pe cercetare pentru crearea de noi produse, cercetare finalizată în anul 2010 cu lansarea produselor din gama NG.

„Noi considerăm că anul 2010 este un moment-cheie pentru ceea ce promovăm astăzi şi anume soluţii integrate pentru agricultură specializată, de calitate şi cu respect pentru mediu. În anul 2010 am introdus pe piaţa din România gama NG ce cuprinde produse pe bază de azot cu degajare controlată a masei de Azot, cât şi utilaje pentru sistemul SILOBAG”, ne-a povestit Marcello Lambrughi.

În anul 2013, compania  a adoptat o nouă imagine alături de sloganul „pentru o bună creştere” şi un nou logo, schimbare de imagine ce a fost însoțită şi de lansarea gamei de produse NGOOO reprezentată de îngrăşăminte complexe de tip NPK cu degajare controlată a părţii de azot.